Erik och Amanda fann varandra snabbt i Lag Nord.
Erik och Amanda fann varandra snabbt i Lag Nord. - Foto: Skärmavbild/TV4/Robinson

Robinson-Amandas kryptiska avslöjande om Erik – efter romansryktet

Amanda Eliasson har nu blivit en fullfjädrad medlem i Lag Nord. Men det dröjde inte länge innan vissa började tissla och tassla om henne och Erik. För Nyheter24 svarar hon nu på romansryktet.


Robinson 2023 är i full gång och den 23:e säsongen av överlevnadsprogrammet har som vanligt präglats av minimalt med mat, sandloppor och tuffa tävlingar. På öde stränder i Malaysia kämpar de tävlande både mot varandra och mot den gnagande hungern, något som tenderar att vara en källa till stor dramatik. 

Här kan du läsa alla våra artiklar om Robinson 2023

Robinson 2023: Praktikanterna fick byta lag

De senaste avsnitten av Robinson 2023 har präglats av en oväntad twist – nämligen att vardera lag har fått två praktikanter till låns från motståndarsidan. Amanda Eliasson och Christopher Da Silva fick lämna Sydstranden medan Fabian Turkaij och Sanna Strand blev de utvalda praktikanterna från Lag Nord.

Amanda blev praktikant i Lag Nord. Foto: TV4/Robinson

Robinson-Amanda fick byta från Lag Syd till Lag Nord 

Och trivseln bland Robinson-praktikanterna var en aning blandad. Chris längtade tillbaka till Lag Syd, medan Amanda snabbt fann sin plats bland sina provisoriska lagkamrater. Och när respektive lag skulle välja vem av praktikanterna som skulle stanna kvar så föll det valet på just Amanda. Och känslorna inför valet var dubbla för Amanda. 

– Jag är inte en sådan människa som kan göra dåligt ifrån mig, utan har jag kunskapen så delar jag gärna med mig av den, förklarar Amanda för Nyheter24

Amanda gladde hela Lag Nord med bland annat sin förmåga att göra upp eld, och hon förklarar att när hon insåg vad hon bidrog med så förstod hon att hon skulle bli vald. Men samtidigt var det svårt att vara ifrån sina forna lagkamrater i Syd. 

– Det var skittufft. Jag saknade ju Dennis (Johansson, reds.anm) och Oskar från Lag Syd. Vi hade ju verkligen våra moments, klev upp tidigt på morgonen, fiskade ihop och gjorde väldigt mycket i lag. Vi hade djupa, fina konversationer och var ett sammansvetsat team som hade kul, berättar Amanda. 

Robinson 2023: Amanda Eliasson om relationen till Dennis och Erik 

Men Amanda fann snabbt nya bekantskaper i Lag Nord, och extra nära blev hon med Dennis Boelius och Erik Wahrolén som hon verkade klicka rejält med. 

– Som tur är så var Kung Dennis och Erik i Lag Nord och vi var lite på samma våglängd. 

Dennis blev en av Amandas närmsta i nya laget. Foto: TV4/Robinson

Men det dröjde inte länge innan Dennis började droppa några små kommentarer om de resterande två medlemmarna i den nya trion… 

– Man märker att vissa trippar och är lite extra smöriga. Erik har blivit nästintill fastlimmad med Amanda, jag vet inte om det är förtjusning eller att han beundrar henne för att hon är så duktig, sa Dennis i programmet. 

Men finns det någon sanning i Dennis spekulationer om Erik och Amanda? 

– Alltså, det där är en avundsjuka från Dennis sida. Dennis och Erik hade det kul ihop. De var som Piff och Puff och bråkade som bröder. Helt plötsligt så fick han konkurrens, berättar Amanda. 

Erik och Amanda fann varandra snabbt. Foto: TV4/Robinson

Robinson-Amanda om kärleksryktena med Erik: “Får se…”

Amanda förklarar skämtsamt att det var som när barn bråkar och säger: “Det är min kompis, inte din”. 

– Han gick omkring och petade på oss hela tiden och sa: “Gud, vad ni med varandra”. Han kände sig lite ensam. Vi var inte exkluderade, utan väldigt inkluderande, men han tyckte väl kanske att det var skönt att ha ensamrätten på Erik. 

Men finns det då någon chans till romans mellan Erik och Amanda på Robinson-ön? På den frågan kommer Amanda med ett något mer kryptiskt svar…

– Det får man se…!, säger Amanda.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!