Let's Dance 2023 är i full gång.
Let's Dance 2023 är i full gång. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Tittarna rasar mot Let's Dance 2023: "Dags att byta ut..."

Let's Dance 2023 är i full gång, men efter säsongens fjärde program var inte alla tittare helt nöjda med upplägget i TV4-långköraren.


Det var för några veckor sedan som Let's Dance 2023 hade premiär och i vanlig ordning bjuder TV4-programmet på kreativa dansnummer och rafflande utröstningar. 

Men efter lördagens program, som är det fjärde i ordningen, var tittarna inte helt nöjda med utfallet.

Därför lämnar Kristin Kaspersen Let's Dance

Tittarnas kritik mot Let's Dance 2023

Det var radioprofilen Kodjo Akolor som fick lämna tävlingen, men många tittare tyckte att 41-åringen förtjänade att vara kvar – särskilt sett till juryns utlåtanden. 

Flera riktar kritik mot programmets upplägg som helhet och den makt som tittarna har när det kommer till vem som får lämna och vilka som får vara kvar.

"Tittarna ska inte få rösta, de flesta röstar på personen inte på dansen. Det borde vara en jury på cirka 4 personer som är utbildade dansare + juryn i programmet som ska rösta så det hela blir rättvist", skriver en person på TV4:s Facebook-sida.

"Kanske vore det bättre om folk inte fick rösta??", skriver en annan.

"Skulle vara roligt om ni i nästa omgång tar bort folkets röster och bara låta er som är proffs att bedöma dansarnas utveckling och dans", skriver en tredje.

"Dags att byta ut reglerna eller rent av ta bort tittarnas röst! Varför ska ens tittarna få bestämma vem som ska dansa vidare? I program där det bakas eller lagas mat är det domarna som bestämmer vem som ska vara kvar, varför kan det inte vara samma här?", undrar en fjärde.


Foto: Skärmavbild/Facebook/TV4

Vissa menar på att Charlotte Kalla, likt till exempel Ingemar Stenmark i en tidigare säsong, får röster på grund av att hon är omtyckt som person, snarare än hennes uppvisning på dansgolvet.

"Det var nog dags för Kalla att lämna kan man tycka, men idrottsfolket brukar hålla sig kvar hur de än dansar", skriver en tittare.

"Blir väl som då Stenmark vann. Kalla tar hem alltihop på grund av hennes popularitet i sportvärlden. Inte på grund av hennes danskunskaper", skriver en annan.

Foto: Skärmavbild/Facebook/TV4

Försvaret: "Är inte SM i dans"

Men vissa försvarar det klassiska upplägget i Let's Dance och tittarnas inflytande över vem som får tävla vidare.

"Det är ett underhållningsprogram, inte SM i dans. Tittarna röstar på de par de tycker om att se på dansgolvet, vilket inte alltid är de som dansar bäst enligt domarna. Ta det inte så allvarligt!", skriver till exempel en person.

Foto: Skärmavbild/Facebook/TV4

Läs alla våra artiklar om Let's Dance 2023 här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!