Robinson 2023
Det var känslosamma scener i Robinson 2023. - Foto: TV4

Robinson 2023: Deltagarna berättar om sorgen: "Våra barn har dött"

Det är i Robinson 2023 som två av deltagarna delar med sig av varsin sorglig historia på stranden. "Han skulle varit 26 år gammal idag".


Robinson 2023 är i full gång och redan efter bara ett par veckor har programmet lyckats engagera tittare över hela landet. I år har tävlingens upplägg varit lite annorlunda då lag nord och syd varit uppdelade åldersvis. Lag nords deltagare har tillhört ett äldre åldersspann medan lag syd tillhör ett något yngre.

Men en dag blandades lagen ihop – vilket nu rört runt ordentligt i grytan. Detta har tittarna fått bevittna under veckans tävlingar då det är så kallad ödesvecka. 

Någonting annat som hänt under veckans gång är att en deltagare tvingats lämna på grund av regelbrott. Det hela ägde rum i Gränslandet. 

Zeki fick lämna Robinson 2023

Det var när deltagarna badade som det hade uppstått ett bråk mellan Dennis och Zeki. Dennis började berätta om hur Zeki upplevdes av lag nord och lag syd vilket provocerade Zeki.

– När vi är tillbaka mot lägret så går jag lite före Elin och sen bara hör jag någon duns och sen skrik. Sen vänder jag mig om då ligger ju Zeki ovanpå Dennis och ska slå honom. Han är väldigt nära och han är väldigt, väldigt arg, berättar Camilla.

Vidare berättade Dennis om situationen.

– Jag fattar inte vad som hände. Jag är helt så där, "jaha här ligger jag". Det hade inte spelat någon roll vad jag hade sagt för något jag tror han var fast bestämd att bara köra någon hotfull taktik för att få mig ur balans. Brotta ner mig och hota med knytnävsslag. 

Dennis och Zeki efter bråket. Bildkälla: Skärmbild/TV4

Dennis berättade dessutom om att han trodde att Zeki blev upprörd på grund av att Dennis inte stod upp för honom när Sanna skickade ut honom under vecka ett, vilket Dennis kände var överspelat. 

När Zeki berättade om incidenten berättar han att han blev provocerad av Dennis och behövde försvara sig.

– Jag har temperament, jag är en ärlig människa, jag har känslor och jag kan reagera. Han provocerade mig till detta, han lyckades med det. Utifrån ser det ut som att jag är våldsam men ändå jag kan bara säga så här. Jag ska inte spela att jag är en Rambo, ingen är bättre än den andra. Hade jag velat slå Dennis hade jag gjort det. Vem kunde hindra mig? Han var under mig. Jag bara släppte och gick åt sidan. 

Zeki blev tvungen att lämna ön efter incidenten. Bildkälla: Skärmbild/TV4

Detta blev dock slutet för Zeki i Robinson, som fick åka hem efter incidenten på grund av regelbrott. Efter händelsen kom Anders och annonserade utfallet.

– Ni kanske vet varför jag är här. Och det är för att en deltagare tvingats lämna tävlingen efter att ha brutit mot reglerna, sa han då. 

Deltagarna stöttar varandra i Robinson 2023

Men utöver haveriet som ägde rum så har det även varit några fina stunder på ön där deltagarna kunnat stötta varandra. Camilla Widing berättade under en måltid att hennes son gick bort i spädbarnsdöd och att det påverkar henne starkt än idag. 

Fabian valde då att dela med sig av sin historia. 

– Jag förstår dig helt. Jag förlorade min grabb när han var bebis också. I hjärtfel. Han skulle varit 26 år idag. Jag tycker det är skönt att vi kan prata om det här du och jag för i Sverige kan det generellt vara lite så att man endast ska vara positiv. Och livet fungerar ju inte så, berättar han. 

Se det fina klippet i spelaren ovan. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!