Agust Helgason, 32, är en av deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2023.
Agust Helgason, 32, är en av deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2023. - Foto: Ulrika Malm/SVT och SVT

Gift vid första ögonkastet-Agust om avtalen innan bröllopet: "Så märkligt"

Agust Helgason, 32, är en av deltagarna i årets säsong av "Gift vid första ögonkastet". Nu avslöjar han detaljer om de avtal som samtliga medverkande måste skriva under innan inspelningarna drar igång.


Vad är "Gift vid första ögonkastet"?

"Gift vid första ögonkastet" är ett realityprogram där deltagare gifter sig med en fullständig främling, vald av experter. Paret möts för första gången vid altaret och säger ja till varandra utan att ha träffats tidigare. 

Efter bröllopet följer kamerorna paren under deras bröllopsresa och de första veckorna av äktenskapet. 

Programmet syftar till att utforska om det är möjligt att skapa en stabil och kärleksfull relation baserad på experters bedömningar. Under seriens gång får tittarna se hur paren hanterar konflikter och utmaningar, samt huruvida de bestämmer sig för att fortsätta eller avsluta sitt äktenskap efter experimentet.

Den nionde säsongen av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och likt tidigare år är det nio främlingar, ihopparade av SVT-programmets experter, som blir äkta makar.  

I årets upplaga av programmet gifter sig Agust Helgason, 32, med djursjukskötaren Caroline Axelsson, 32, och nu delar han med sig av detaljer om hur förberedelserna inför programmet och äktenskapet sett ut.

Agusts present till Caroline i Gift vid första ögonkastet 2023 – vad var det egentligen?

Gift vid första ögonkastet-Agust: "Sjukt pirrigt"

Mer specifikt har Agust Helgason passat på att svara några tittare som, i en Facebook-grupp dedikerad till att diskutera SVT-programmet, undrar huruvida paren verkligen är gifta rent juridiskt och hur man i så fall gör med äktenskapsförord såväl som hindersprövning.

"Jo, det är nämligen så att vi gifter oss på riktigt i rutan - i laglig mening. Hindersprövning skrivs under var för sig. Jag skrev först, sedan täcker produktionen för halva pappret när det sedan skrivs under av den andre", skriver Agust och fortsätter vidare:

"Även äktenskapsförord skrivs under på, för att vi inte skall ärva varann ifall att något skulle hända. Åh jag minns än idag när jag skrev under dessa papper, asså det var sjukt pirrigt och så märkligt. Det är kul att ni är så engagerade i programmet."

Så gick det sen för de tidigare "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna

Foto: Skärmdump/Facebook

Läs alla våra artiklar om Gift vid första ögonkastet 2023 här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!