Elitstyrkans hemligheter 2023 spelas in i Handöl
2023 års säsong spelas in i Handöl. - Foto: Skärmavbild/TV4/"Elitstyrkans hemligheter"

Det gör deltagarna i “Elitstyrkans hemligheter” när de inte filmas: “Inte med på kamera”

I "Elitstyrkans hemligheter" genomgår rekryterna en hel rad med råa tester. Men är inspelningen så tuff som den ser ut, eller får deltagarna slappa när kamerorna inte rullar? Det avslöjar Jesper “Bella” Berlin för Nyheter24.


Det var 2021 som den första säsongen av "Elitstyrkans hemligheter" hade premiär på TV4. I realityserien ska deltagarna, under ledning av fyra före detta elitsoldater, ta sig igenom några av de hårdaste testerna som finns. Instruktörerna “Pam” “Slam”“KP” och “Bella” leder uttagningsprocessen i programmet, liknande den som görs för att bli soldat inom svenska försvarets elitförband SOG (särskilda operationsgruppen). 

Var spelas "Elitstyrkans hemligheter" 2023 in? 

Den tredje säsongen av "Elitstyrkans hemligheter" spelas in i Handöl utanför Åre, och i den jämtländska fjällen utsätts deltagarna för allt från forssimning till tuffa vandringar med tunga ryggsäckar. 

2023 års säsong spelas in i Handöl. Foto: TV4/"Elitstyrkans hemligheter"

Här kan du läsa om hur instruktörerna i "Elitstyrkans hemligheter" lever bakom kulisserna under inspelningen.

Jesper "Bella" Berlin om "Elitstyrkans hemligheter" 2023

Det tuffaste momentet för rekryterna är dock oftast inte bristen på mat, tröttheten eller kylan – utan en helt annan typ av känsla. Det berättar Jesper "Bella" Berlin i en intervju med Nyheter24

– De vet inte hur länge vi ska köra ett fyspass, eller när de ska få äta, eller när de ska gå upp. De har inga klockor eller någonting. Bristen på kontroll är nog det värsta för deltagarna, berättar Jesper “Bella” Berlin för Nyheter24. 

"Bella" är en av instruktörerna. Foto: TV4/"Elitstyrkans hemligheter"

Så lever deltagarna i "Elitstyrkans hemligheter" bakom kulisserna

Och om tittarna tror att deltagarna ligger och slappar när de inte är med på kamera – då tror de helt fel. Instruktören Jesper “Bella” Berlin avslöjar vad som händer bakom kulisserna under inspelningen av “Elitstyrkans hemligheter”, och det är ingen rast och ingen ro för någon av de medverkande. 

– Större delen av dagen så är rekryterna igång. De är ju i sin lilla bubbla och gör saker som inte är med på kamera. De exempelvis fystränar eller marscherar, och då är ju någon av oss instruktörer där hela tiden. 

Forssimningen var en av de tuffaste övningarna. Foto: TV4/"Elitstyrkans hemligheter"

"Det är som en riktig uttagning"

Inspelningen av "Elitstyrkans hemligheter” är minst sagt utmanande. Inte nog med de fysiska testerna, så håller instruktörerna tuffa förhör med rekryterna, och väcker dem en till två gånger per natt för ännu mer träning. Dessutom är både rekryterna och instruktörerna alltså igång även när de inte står framför kameran. 

– De är igång hela tiden, så det är som en riktig uttagning. När tv-teamet riggar sina moment så fystränar rekryterna eller går med sina ryggsäckar, och så kommer de in för att göra momentet, berättar Jesper “Bella” Berlin.

Här kan du läsa fler artiklar om "Elitstyrkans hemligheter" 2023

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!