Gift vid första ögonkastet 2023 bjöd på både kärlek och konflikter.
Gift vid första ögonkastet 2023 bjöd på både kärlek och konflikter. - Foto: Ulrika Malm/SVT och SVT

Paret hoppade av Gift vid första ögonkastet – återvände efter krismöte

Den som tittade på årets säsong av Gift vid första ögonkastet bjöds på både tårfyllda bråk och erotiska samtal. Men vad tittarna inte fick se var att ett av paren faktiskt bestämde sig för att hoppa av programmet.


Årets säsong av SVT:s långkörare "Gift vid första ögonkastet" bjöd på allt från tårar och konflikter till kärlek och minst sagt laddade samtal om sex.

Men vad tittarna inte fick se var att Stina Thunberg, 32, och Fredrik Lindberg, 33, som valde att fortsätta vara gifta och som är ett par än i dag, bestämde sig för att hoppa av programmet inför säsongsavslutningen.

Gift vid första ögonkastet-paret får avslag på dotterns namn: "Negativ innebörd"

Stina Thunberg: "De ville ha mer intriger"

Anledningen? Stina Thunberg och Fredrik Lindberg upplevde att SVT ville skapa splittring mellan dem och att deras relation framställdes på fel sätt. 

– De trodde att det skulle vara svag kille och stark kvinna och så var det inte så och då blev produktionen besviken. Jag fick höra av teamet att jag är tråkig när jag svarade på deras frågor, för de ville ha mer intriger, berättar Stina nu för Upsala Nya Tidning.

Till slut fick paret nog. 

– Det var när vi en i taget skulle svara på några frågor om relationen. Svaren skulle sedan klippas och användas i hela serien och vi skulle göra det en i taget. De sa också att vi inte skulle prata med varandra om vad som sagts. Då fick jag flera frågor om jag inte störde mig på Stina och de la saker i min mun, och när jag vägrade säga något dåligt om henne blev de irriterade, förklarar Fredrik i Upsala Nya Tidning. 

Ledde till krismöte med SVT

Efter händelsen ringde Fredrik till Stina och de bestämde sig för att hoppa av. 

– Då ringde vi vår psykolog Maria och pratade och sedan ringde vi vår kameraman för att diskutera, så då sa vi bara att vi spelar inte in en enda minut till, säger Fredrik till tidningen.

Det hela ledde till ett krismöte och efter långa samtal landade paret, som inte hyser något agg mot SVT i dag, till slut i att de skulle avsluta inspelningen av programmet. 

Läs alla våra artiklar om Gift vid första ögonkastet 2023 här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!