TV4
Let's Dance stoppas och ersätts av ett nytt program. - Foto: Stella Pictures

Här är programmet som ersätter TV4:s Let's Dance på lördagarna

Det var för ett par veckor sedan som TV4 gick ut med att de slopar en rad olika program. Men nu är det klart vilket program som kommer att ersätta långköraren Let's Dance.


TV4 stoppar en rad olika program

Det är under den senaste veckan som TV4 gått ut med att en rad stora program kommer att pausas. Detta under obestämd tid. Produktioner som Let's Dance, Talang, Karl Fredrik på Österlen, Biggest Loser, Parlamentet och ”Wild kids” har allihopa lagts på is.

Bakom förändringen ligger den snabba förflyttningen tittarna gör från vanlig tv till strömningstjänster. Då lockar inte vissa program lika mycket tittare som tidigare.

Let's Dance har inte lyckats

Serier och realityprogram går bra på en strömningstjänst, medan tävlingar som avgörs "här och nu" fungerar dåligt. I kläm hamnar då program som "Let's dance" som visserligen fortfarande lockar en miljonpublik i direktsänd tv, men är dyrt att producera.

— "Let's dance" har tyvärr inte riktigt lyckats med sin digitala omställning i den mån som vi önskar. Samtidigt tappas lite publik från år till år i klassisk linjär tv, berättade Fredrik Arefalk till TT

Nu tar TV4 ett omtag och ska se om "Let's dance" kan komma tillbaka 2025

TV4:s innehålls- och kanaldirektör Fredrik Arefalk. Pressbild.

För TV4 är strömningstjänsten TV4 Play livsviktig. Den relanserades i augusti efter att ha slagits samman med C More. Dit är det tänkt att tittarna ska styras när de lämnar vanlig tv.

— Det linjära tittandet blir mindre och mindre och det blir äldre och äldre över tid. Så då behöver vi vara där publiken finns.

Det programmet ersätter Let's Dance

Men vad kommer då att visas under lördagskvällar under Let's Dance-luckan?

I en intervju med Expressen Nöje berättar Fredrik Arefalk nu vad som kommer att ersätta. 

– Faktum är att vi just på lördagarna kommer att sända ”Fångarna på fortet”. I det finns det ingen oro kopplat till det som alltid är svårt, det vill säga att lansera något nytt utan här ersätts en TV4-klassiker av en annan TV4-klassiker, berättar han.

TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!