Kompani Svan 2023
Kompani Svan är tillbaka med en rad nya kändisar. - Foto: discovery+

Traumatiska händelsen med Nemo i Kompani Svan klipps bort: ”En miss av kanalen”

Nemo Hedén beskriver det som hände som "det värsta han någonsin varit med om" och misstänker att det hela klipps bort då det ska ha varit en miss ifrån kanalens sida.


Kompani Svan är ett svenskt tävlingsprogram som hade premiär den 3 oktober 2022 på Kanal 5 och Discovery+. Programmet leds av Gunde Svan och Mikael Tornving, med hjälp av befäl från Försvarsmakten.

Efter att första säsongen sannerligen gått hem hemma i stugorna släppte Discovery+ ännu en säsong år 2023. Och detta år med ännu ett modigt gäng redo att ta sig an utmaningar. 

Många har frågat sig om Gunde Svan är major på riktigt. Men så är ej fallet. 

När den forna skidåkaren gästade P4 Extra uppgav han att hans militära grad som major är högst tillfällig. Uppmärksamma tittare har också noterat det vita bandet på Svans uniform, vilket indikerar att han i själva verket är civil. 

Bland årets deltagare i Kompani svan hittar vi: 

Isabel Adrian

Mikaela Laurén

Rickard Olsson

Antonija Mandir

Josefine Öqvist

Loui Sand

Glenn Hysén  

Markus Granseth

Nemo Hedén

Dante Zia

En av de som haft lite motgång under inspelningen – det var Nemo Hedén. 

Nemo Hedén: "Värsta jag varit med om"

På Instagram berättar Nemo i ett inlägg att han var med om en händelse som nästan fick honom att åka hem. 

"Det som hände var att jag o mitt lag fick åka bandvagn (ett litet pansarvagn-liknande fordon) på årets varmaste dag till en tävling. Medans de andra lagen åkte vanliga fordon. Och våran lilla bandvagn blev typ 60 grader varm. Ungefär de dubbla mot andra lagens fordon.

Så i denna bastu åkte vi i guppig terräng. I full mundering. Med ögonbindel o hörselkåpor. Knappt någon vatten alls. Vi bara åkte o åkte.. Total ovisshet.. I nästan en timme.. 

Det var, utan att överdriva, nåt av det värsta jag upplevt. Så nära panikångest har jag inte varit sedan jag levde i missbruk. Om inte Loui hade tagit min hand o hällt sitt vatten i min mun när jag satt där o grät så hade en full blown panikångest brutit ut. Det var SÅ nära.

Jag antar att produktionen klippte bort allt detta för att denna incident var en miss från dom. Dom var inte förberedda på att bandvagnen skulle bli så varm. Det var inte en del av planeringen. Och det skapade ju ganska märkliga förutsättningar inför själva tävlingen sen oxå...", skrev han bland annat. 

Som tur var fick Nemo tröst av sina kamrater på plats och kunde fortsätta tävlingen. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!