Rickard Sjöberg berättar för Nyheter24 om "Postkodmiljonären"-deltagarna han aldrig glömmer.
Rickard Sjöberg berättar för Nyheter24 om "Postkodmiljonären"-deltagarna han aldrig glömmer. - Foto: Skärmavbild/TV4/Postkodmiljonären

Postkodmiljonären-deltagarna Rickard Sjöberg aldrig glömmer: "Började storgråta"

I närmare 20 år har Rickard Sjöberg lett TV4:s "Postkodmiljonären" och han har mött otaliga nervösa deltagare i heta stolen. Vissa av de tävlande sticker dock ut mer än andra.
– Det finns många som har etsat sig fast i minnet, säger han till Nyheter24.


I augusti 2005 hade "Postkodmiljonären" premiär och ända sedan dess är det Rickard Sjöberg som programlett TV4-programmet.

Genom åren har en uppsjö av deltagare testat sina kunskaper i den så kallade "heta stolen", men Sjöberg minns vissa av dem lite mer än andra. 

Därför kommer du ALDRIG få veta vem som skriver Postkodmiljonären-frågorna

Rickard Sjöberg: "Etsat sig fast i minnet"

Utöver de 14 miljonvinnare som gått hela vägen i "Postkodmiljonären" finns det nämligen några tävlande som gjort särskilt stort intryck på Rickard Sjöberg. 

Rickard Sjöberg har varit programledare för "Postkodmiljonären" sedan 2005. Foto: Roger Vikström/TT

– Minnesmästarens Jonas von Essen var ju fantastisk i våras till exempel. Men självklart minns jag de som stuckit ut på andra sätt, säger programledaren till Nyheter24 och fortsätter:

– Östgöten som hade lite svårt att uttala rapparen Dr. Dre's namn, kvinnan som fick läsa frågan om kroppkakor själv för att jag hade brutit ihop av skratt över hennes härliga inställning, eller tjejen som började storgråta eftersom frågan för 225 000 kronor, fick henne att minnas ett frågespel som hon och hennes nu bortgångne mormor hade spelat hemma vid köksbordet. Ja, jag kan rabbla länge. Det finns många som har etsat sig fast i minnet av olika anledningar.

Läs fler artiklar om Postkodmiljonären här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!