Alexander Bard och Camilla Henemark
Alexander Bard blev tillfrågad att vara med i SVT:s dokumentär om Camilla Henemark. - Foto: Jonas Ekströmer/TT Bild, SVT

Det skrev Alexander Bard i sitt sms till SVT om Camilla Henemark

La Camilla - från gata till glamour, tur och retur. Ja, så heter Sveriges Televisions dokumentär om Camilla "La Camilla" Henemark. Där får tittarna följa hennes liv där hon både gjort internationell karriär som popstjärna för att sedan leva på gatan som hemlös.


Sveriges Television släpper nu dokumentären La Camilla - från gata till glamour, tur och retur. Där får tittarna följa Camilla "La Camilla" Henemarks liv och karriär.

Camilla blev en av Sveriges mest kända artister och modeller, och under hennes glansdagar i slutet av 80-talet och under 90-talet så stavades hennes vardag lyx, glamour, designerkläder, resor, Champagne och rysk kaviar.

Jean Pierre Barda, Camilla Henemark och Alexander Bard i Army of Lovers 1990. Bildkälla: Lars Pehrson/SVD/TT Bild/

Hon blev känd som en av medlemmarna i Army of Lovers, och de gjorde en radda av hits som Give my life, Crucified och Obsession. Men tiden i bandet var inte helt konfliktfri. 

Jean Pierre Barda, Camilla Henemark och Alexander Bard 1995. Bildkälla: Leif R Jansson/TT Bild

Tre gånger fick Camilla Henemark sparken från Army of Lovers. Anledningarna har bandmedlemmarna velat hålla för sig själva i många år, men i en intervju från 2014 med Alexander Bard så sa han:

– Hon fattade inte ens varför hon fick sparken. Hon var så borta. Nu ska jag inte gå in på detaljer men vi kunde handgripligen stå och visa för henne vad hon gjort.

Johan Renck fortfarande arg på Alexander Bard och Jean Pierre Barda

Camillas ex-pojkvän Johan Renck tycker än idag att det var fel att Camilla fick sparken från bandet. Johan och Camilla blev ihop 1989 och gick skilda vägar 1994. Men de fortsatte vara vänner långt efter deras uppbrott.

Camilla Henemark 1994. Bildkälla: Stella Pictures.

I den nya dokumentären La Camilla - från gata till glamour, tur och retur säger Renck att att han än idag är sur på Alexander Bard och Jean Pierre Barda.

– Det var väldigt traumatiskt. Det var vuxenmobbning helt och hållet av de övriga medlemmarna i bandet. Det är mycket möjligt att dynamiken i bandet inte fungerande, I don’t know about that, men på det sätt dom gjorde det var så hemskt. Camilla var helt förstörd över det där, fruktansvärt elaka påhopp och lögner i media. Jag håller fortfarande agg mot alla dom här människorna sen det där. Det var fasansfullt vad de gjorde och hur de behandlade henne, säger Renck i dokumentären.

Camilla Henemark och Johan Renck på premiär 1992. Bildkälla: Stella Pictures.

Det skrev Alexander Bard till SVT om Camilla Henemark

År 2013 tävlade Army of Lovers i Melodifestivalen med bidraget "Rockin the ride", och sedan fick hon sparken från bandet ännu en gång. Det blev tredje gången gillt.

Army of Lovers i Melodifestivalen år 2013. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Alexander Bard blev tillfrågad att vara med i SVT:s dokumentär om Camilla Henemark – något han sa absolut nej till. I dokumentären visas det upp vad Bard skrev i ett sms till produktionen.

"Absolut inte om Camilla är med. Det kommer ingen i Army of Lovers att göra. Vi tar inte i henne med tång", lyder meddelandet.

Alexander Bard nobbade Sveriges Televisions dokumentär om Camilla Henemark. Bildkälla: SVT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!