Jonathan Johansson
Jonathan Johansson väcker känslor hos tittarna i Så mycket bättre. - Foto: TV4, Stella Pictures.

Tittarnas irritation på Jonathan Johansson i Så mycket bättre: "Tyvärr..."

Jonathan Johansson är en av artisterna i årets Så mycket bättre på TV4 – och han har redan väckt starka reaktioner hos tittarna.


Årets säsong av TV4:s långkörare Så mycket bättre är i rullning, och artisterna Eagle-Eye Cherry, Ellen Krauss, Peg Parnevik, Dogge Doggelito, Lasse Holm, Jonathan Johansson och Mapei har checkat in på pensionatet Grå gåsen på Gotland.

I första programmet tolkades bland annat Jonathan Johanssons låt Rosa himmel av Dogge Doggelito, och Ellen Krauss gjorde en hyllad version av Lasse Holms dänga "Inget stoppar oss nu".

Jonathan Johansson är en av artisterna i Så mycket bättre. Bildkälla: TV4

Jonathan Johansson hånas för tolkningen av Lasse Holm i Så mycket bättre

När turen kom till Jonathan Johansson att ta sig an Lasse Holms otroliga låtskatt – han har skrivit över 850 låtar – så valde han att göra "Högt över havet" som blev känd i Melodifestivalen 1987 då Arja Saijonmaa tävlade med bidraget. 

Men vinsten gick inte till Arja – istället var det Lotta Engberg som chockade alla genom att kamma hem vinsten med sitt bidrag "Fyra Bugg & en Coca Cola".

Är du också nyfiken på varför Lasse Holm – som är 79 år gammal – inte ser ut som sin ålder? I Så mycket bättre berättade han om sitt skönhetsingrepp.

Lasse Holm i Så mycket bättre sommaren 2023. Bildkälla: TV4

På Instagram har TV4 delat ett klipp från Jonathans tolkning av Lasse Holm – och flera tittare är det som reagerat på att Jonathans inte alls var särskilt lik originalet. En tittare går så långt som att kalla det för "totalslakt".

Några kommentarer lyder:

"Totalslakt med noll igenkänningsfaktor från den stora hiten!"

"Svårt att höra vad han sjunger."

"Tyvärr inte den bästa tolkningen förstörde originalet"

"Jag tycker att man fortfarande ska känna igen originalet i en tolkning - inte göra en helt ny låt"

"Får väl skylla på att man är en gammaldags musikant. Men frågan är om Jonathan hyllade Lasse Holm och hans komposition, eller om han ville hylla sig själv och sin helt egna komposition. Orup gjorde en tolkning och förnyelse, men det här var något helt annat än Lasses verk."

Reaktioner på Jonathan Johanssons tolkning av Lasse Holm. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

Men andra tittare tyckte att Jonathans tolkning var hur fin som helst – ja smaken är ju som bekant olika!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!