Kvinnas frias från åtalet.
Kvinnas frias från åtalet. - Foto: Tim Aro/TT/TV4

Kvinnlig Robinson-deltagare högg sin pojkvän med kniv – frias från åtalet

En kvinnlig Robinson-deltagare högg sin pojkvän med kniv på en campingplats förra sommaren. Kvinnan åtalades för grov misshandel men har nu friats av tingsrätten, då hon handlade i nödvärn.


I augusti 2022 ska en kvinna som tidigare setts i ”Expedition: Robinson” ha huggit din pojkvän med kniv två gånger. Kniven ska ha träffat en gång i huvudet och en gång i mannens arm, enligt den gärningsbeskrivning som Nyheter24 tagit del av. 

Åtalades för grov misshandel

Kvinnan åtalades för grov misshandel efter händelsen. Men enligt kvinnan själv handlade hon i nödvärn, vilket även Expressen rapporterat om. Hon säger i ett förhör att knivhuggen utdelades under ett pågående angrepp i från pojkvännen. 

Kvinnan säger även i förhöret att paret ska ha hamnat i en konflikten som handlade om att hon menade att pojkvännen varit otrogen. Bråket ledde till att pojkvännen blev våldsam, var på hon försvarade sig med kniven.

Befann sig på en camping

Paret var på en camping när bråket uppstod. Ett vittne berättar i ett förhör hur mannen setts blöda från huvudet.

– Jag stod utanför tältet och jobbade med tältpinnar. Jag ser att mannen kommer ut och jag ser att något har hänt för han håller en vit T-shirt mot huvudet och att han blöder, har ett vittne sagt i förhör, skriver Expressen.

Nu har kvinnan friats från åtalet. Tingsrätten menar att hon agerat i nödvärn och att hon befunnit sig i en nödvärnssituation.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!