Kockarnas kamp 2023
Kockarnas kamp 2023 är avgjort. - Foto: TV4

Danyel Couet vinner Kockarnas kamp revanschen – detaljen avgjorde

Det var under tisdagskvällen som Kockarnas kamp revanschen avgjordes i TV4 och vinnande ur slutstriden gick Danyel Couet. "Det känns helt fantastiskt", sa han efter att hans namn ropats upp av Pär Lernström.


I år har det bjudits på en rungande säsong av Kockarnas kamp revanschen. I programmet återvänder en rad stjärnkockar till Österlen-ladan för att de under sin tidigare säsong inte gick riktigt hela vägen.

Under resans gång har tittarna fått se blod, svett, tårar, skratt och nya vänskapsband som kommer att hålla resten av livet. 

Två som sannerligen stuckit ut under programmets gång är Danyel Couet och Daniel Müllern. Och under tisdagskvällen var det äntligen dags för det sista mötet mellan de två finalisterna. Finalen i ära så hade säsongens utslagna i kockar kommit tillbaka för att agera jury i den beryktade finalduellen.

Och det blev en riktig rysare. 

Kockarna fick laga en trerätters meny som sedan skulle smakas av. Jury-kockarna visste under avsmakningen inte vem som lagat vad. 

Finalen av Kockarnas kamp 2023. Bildkälla: TV4

– Uppgiften är att komponera en trerättersmeny. Era rätter kommer sedan att bedömas av juryn. Deras röster i kombination med era medaljer kommer sedan att avgöra vem som vinner. Danyel du har sju. Daniel du har fem. Ni får laga vilken mat ni vill men ni ska använda er av råvarorna som ligger framför er. 

Framför dem låg bland annat gös, sommarprimören, musslor, kalv, jordgubbar och annat. Och det förvandlade båda kockarna till fantastiska rätter. 

Det avgjorde Kockarnas kamp revanchen 2023

Under juryn bedömning var det många som berättade att de valt att lägga sin röst på de rätter med smaker som gick ihop bäst. Och då skulle det även inkludera en hög syra på både sås samt på efterrätten. 

Det bjöds på imponerande rätter. Bildkälla: TV4

Gällande musslorna var det de som tillagats bäst. 

– Man går mycket på elegans i smakerna också. Sedan när två rätter är goda går man på den med lite mer stuns i, sa Alexandra Zazzi

Den första rätten vann Danyel. Varmrätten vann också Danyel. Och slutligen så vann han även efterrätten. 

Det firades. Bildkälla: TV4

–  Danyel du är vinnare av Kockarnas kamp 2023!, berättade Pär Lernström. 

– Det här har varit bland det roligaste jag gjort. Det känns verkligen hur bra som helst. Och vilket gäng jag fått göra detta med, sa Danyel. 

Stort grattis!

Senaste nytt

Det sa kungen till Felix Herngren under krogkvällen

1 timme sedan

Marcus & Martinus: Inte bara ute efter revansch

1 timme sedan
Marcus & Martinus kom tvåa i Melodifestivalen i fjol. Nu är de tillbaka – och är favorittippade. Men vi är inte bara här för att få revansch, vi älskar verkligen Mello, säger Martinus.

Mikael Tornvings söner har vuxit upp – briljerar i annan, tuff bransch

1 timme sedan
Mikael Tornving är en av landets mest uppskattade komiker och programledare. Han har två söner som idag är vuxna men som valt en annan bana som Mikael är familjär med.

Svenska kändisen som Erika Persson festade med under Mello

1 timme sedan
Gunilla Persson befinner sig i Sverige för att tävla i Melodifestivalen 2024, och vid sin sida och som stöd har hon dottern Erika Persson. Och för Nyheter24 har Erika berättat en viss detalj om Mello-efterfesten…

Sverigeaktuellt rockband ger ut sina memoarer

1 timme sedan
För 40 år sedan grundade de skotska bröderna William och Jim Reid rockbandet The Jesus and Mary Chain och jubileet verkar ha fått fart på kreativiteten.

Saramagos glasögon till Nobelprismuseet

2 timmar sedan
En sten, ett par glasögon och ett manuskript finns bland de föremål som José Saramagostiftelsen och Nobelpristagarens änka, Pilar del Río, överlämnat till Nobelprismuseet. Stenen, som den portugisiske författaren lär ha hittat på Lanzarote där han bodde under den senare delen av sitt liv, sägs ha betytt mycket för honom.