Chockbeskedet – TV4 gör om folkkära programmet helt

Det var under onsdagseftermiddagen som TV4 gick ut med att de nu kommer att göra stora ändringar för ett folkkärt program.


Under hösten har TV4 gått ut och informerat allmänheten om sitt nya sparpaket som kommer att förändra en hel del på kanalen. Bland annat så försvinner en rad populära program. 

Detta under obestämd tid. Produktioner som Let's Dance, Talang, Karl Fredrik på Österlen, Biggest Loser, Parlamentet och ”Wild kids” har allihopa lagts på is.

Bakom förändringen ligger den snabba förflyttningen tittarna gör från vanlig tv till strömningstjänster. Då lockar inte vissa program lika mycket tittare som tidigare.

För TV4 är strömningstjänsten TV4 Play livsviktig. Den relanserades i augusti efter att ha slagits samman med C More. Dit är det tänkt att tittarna ska styras när de lämnar vanlig tv. Det linjära tittandet blir mindre och mindre och det blir äldre och äldre över tid. Så då behöver vi vara där publiken finns, berättade TV4:s Fredrik Arefalk. 

Men nu kommer en annan stor förändring att ske i och med sparpaketet. 

TV4 gör om "Efter fem" – och skrotar två andra program 

Nu meddelar kanalen att ”Efter fem” kommer att förlängas fram till 19.30.

”Efter fem” kommer att förlängas fram till 19.30. Bildkälla: efterfem/Instagram

– Efter fem har haft en fin utveckling på nya TV4 Play, och på det här sättet blir det en ännu bättre upplevelse för tittarna. Nu hänger nyhetskvällen ihop, och det kommer också att stärka våra 19-nyheter. Det här är logiskt och bra, säger Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle TV4, berättar Expressen.

De nya sändningstiderna börjar att gälla vid årsskiftet. 

Det innebär att Keno och Lotto som brukar sändas under programmet skrotas och i stället ”sker på annan plats”, skriver TV4 i sitt pressmeddelande.

TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!