TV4 svarar på tittarkritiken efter Robinson-finalen: "Vad hände?"

Det var under torsdagen som Pelle Lilja kammade hem visten i Robinson 2023. Och finalen blev en riktig nagelbitare.


Det var under torsdagen som Robinson 2023 sände sitt sista avsnitt. 

De tre som skulle fajtas var Pelle LiljaEmilio Mio Vega och Emilia Persson. I vanlig ordning var det en rad olika hinder och pussel gänget skulle ta sig igenom för att kunna tända Robinsonfacklan och vinna balunsen. 

Årets säsong har engagerat tittarna till max och det är bjudits på stora portioner drama, bråk, skratt, blod, svett och tårar. 

Efter en riktig nagelbitare kunde Pelle slutligen tända sin fackla och därefter tända den stora Robinsonelden. 

Pelle lilja vann Robinson 2023. Bildkälla: TV4

Pelle tog ut sig så pass under tävlingen att han ramlade ihop efter att han vunnit. Programledare Petra Malm fick tillkalla läkare och efter några minutrar när Pelle piggnat på sig kunde hon utropa honom som vinnare. 

– Pelle du har vunnit Robinson!

– YES, utbrast han då. 

Och det är inte bara den vackra Robinsonstatyetten som fick följa med. Utan även 500 000 kronor.  Och vad han ska göra för pengarna, det berättade han för Nyheter24

– Jag och Annika min fru ska åka till USA i sommar, svarar han. 

Kommer du att dela med dig av någon kosing?

– 25 000 går till till Emilia och 25 000 går till Emilio. Vi pratade om det innan och bestämde oss för att dela med oss till de andra, berättar Pelle. 

Ja, Pelle Lilja vann enligt spelets alla regler

Efter finalen var det många som hurrade för Pelle och absolut ansåg att rätt person vann. Men några frågetecken – det fanns det allt. 

Under momentet med dominobrickorna var det nämligen så att Pelle inte fick ned alla brickor – trots att de sista på slutet åkte ned i korgen – vilket var uppgiften. 

Pelle Lilja vid dominot. Bildkälla: TV4

– Poängen var att lösa dominot så att sista klossen föll ned i korgen. Hur många brickor de ville använda eller hur de ville placera brickorna fick finalisterna själv avgöra, säger Mia Lindqvist, programchef på TV4 till Aftonbladet.

– Huvudsaken var att sista klossen landade i korgen med hjälp av de andra klossarna.

Så tävlingen gick alltså till precis som den skulle!

Grattis igen!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!