TV4 svarar på tittarkritiken efter Robinson-finalen: "Vad hände?"

Det var under torsdagen som Pelle Lilja kammade hem visten i Robinson 2023. Och finalen blev en riktig nagelbitare.


Det var under torsdagen som Robinson 2023 sände sitt sista avsnitt. 

De tre som skulle fajtas var Pelle LiljaEmilio Mio Vega och Emilia Persson. I vanlig ordning var det en rad olika hinder och pussel gänget skulle ta sig igenom för att kunna tända Robinsonfacklan och vinna balunsen. 

Årets säsong har engagerat tittarna till max och det är bjudits på stora portioner drama, bråk, skratt, blod, svett och tårar. 

Efter en riktig nagelbitare kunde Pelle slutligen tända sin fackla och därefter tända den stora Robinsonelden. 

Pelle lilja vann Robinson 2023. Bildkälla: TV4

Pelle tog ut sig så pass under tävlingen att han ramlade ihop efter att han vunnit. Programledare Petra Malm fick tillkalla läkare och efter några minutrar när Pelle piggnat på sig kunde hon utropa honom som vinnare. 

– Pelle du har vunnit Robinson!

– YES, utbrast han då. 

Och det är inte bara den vackra Robinsonstatyetten som fick följa med. Utan även 500 000 kronor.  Och vad han ska göra för pengarna, det berättade han för Nyheter24

– Jag och Annika min fru ska åka till USA i sommar, svarar han. 

Kommer du att dela med dig av någon kosing?

– 25 000 går till till Emilia och 25 000 går till Emilio. Vi pratade om det innan och bestämde oss för att dela med oss till de andra, berättar Pelle. 

Ja, Pelle Lilja vann enligt spelets alla regler

Efter finalen var det många som hurrade för Pelle och absolut ansåg att rätt person vann. Men några frågetecken – det fanns det allt. 

Under momentet med dominobrickorna var det nämligen så att Pelle inte fick ned alla brickor – trots att de sista på slutet åkte ned i korgen – vilket var uppgiften. 

Pelle Lilja vid dominot. Bildkälla: TV4

– Poängen var att lösa dominot så att sista klossen föll ned i korgen. Hur många brickor de ville använda eller hur de ville placera brickorna fick finalisterna själv avgöra, säger Mia Lindqvist, programchef på TV4 till Aftonbladet.

– Huvudsaken var att sista klossen landade i korgen med hjälp av de andra klossarna.

Så tävlingen gick alltså till precis som den skulle!

Grattis igen!

Senaste nytt

Tittarna rasar när Lucas Eriksson lämnar Sveriges mästerkock

3 timmar sedan

Komikern Richard Lewis är död

igår 22:18
Den amerikanske komikern och skådespelaren Richard Lewis har avlidit, rapporterar Variety.

Ryan Gosling ska sjunga på Oscarsgalan

igår 21:34
Ryan Gosling har dubbla anledningar att vara nervös inför Oscarsgalan. Den amerikanska filmstjärnan är inte bara nominerad till bästa manliga biroll utan ska också uppträda med låten "I'm just Ken" från filmen "Barbie" på galan, meddelar arrangören.

"Warzone" till mobilen får släppdatum

igår 19:06
50 miljoner spelare har registrerat sitt intresse på förhand. Den 21 mars är det dags för dem att lägga vantarna på mobilvarianten av skjutarspelet "Call of duty: Warzone" på sina Android och Ios-prylar.

"Torparrock" öppnar femte deltävlingen

igår 18:32
Karlstadsbördige skådespelaren och musikern Johan Östling öppnar Melodifestivalens femte deltävling i just Karlstad på lördag med en hyllning till Sven-Ingvars klassiker "Torparrock", skriver SVT i ett pressmeddelande.

Karl Fredrik om speciella gåvan från fästmannen Petter: "Det glömmer jag aldrig"

igår 18:07
Karl Fredrik Gustafsson bor tillsammans med fästmannen Petter Kjellén på en gård i Österlen. Paret har hållit ihop sedan studietiden. Här får du veta vad Petter gav Karl Fredrik första gången han blev hembjuden till honom.