Sveriges mästerkock 2024
Sveriges mästerkock 2024. - Foto: TV4

Sveriges mästerkock 2024 görs om – här är stora förändringen

Sveriges Mästerkock är tillbaka med en ny rungande säsong och i år har produktionen valt att slå till med en stor förändring.


Sveriges stora matlagartävling är tillbaka och ännu ett år så söker folk från hela landet in för att med hjälp av kastruller, knivar, såser och kryddor kämpa för att sluta upp som vinnare i Sveriges mästerkock

I juryn ser vi återigen Tommy Myllymäki, Tom Sjöstedt och den smaksäkra Mischa Billing. I år kommer vi även att skymta en av fjolårets deltagare Zacharias Lindqvist Hansson som idag arbetar heltid med matlagning. 

Nytt för i år i Sveriges mästerkock 2024. Bildkälla: TV4

I år kommer ribban att sättas högt och juryn påpekar i vanligt ordning att de kommer att vara stränga, rättvisa och inte ta lätt på slarviga misstag. 

Stora förändringen i Sveriges mästerkock 2024

Genom de 13 säsonger som har sänts har det flertalet  gånger hänt att en av jurymedlemmarna säger ja till en amatörkock samtidigt som att de två resterande jurymedlemmarna säger nej. Det som sker då är att amatörkocken får lämna sin audition utan förkläde. 

Men i år har produktionen valt att göra om programmet. 

2024 har nämligen varje jurymedlem ett "rädda vidare-förkläde" som betyder att man kan rädda en sökande vidare till Gävle, trots att man är ensam om att vilja skicka personen. 

Rädda vidare-förkläde. Bildkälla: TV4

– Nu behöver vi ju verkligen inte vara överrens, säger Mischa Billing i första avsnittet. 

Sveriges mästerkock sänds onsdagar kl 20.00 på TV4 Play och TV4

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!