Antikrundan
Kvinnan fick sig en riktig chock när hon tog med sig loppisköpet till Antikrundan. - Foto: BBC. Bilden är ett montage.

Chocken i Antikrundan – loppisfyndet för 13 kronor var VÄLDIGT värdefullt

Kvinnan tyckte att 66 kronor styck var på tok för dyrt – så hon prutade ner priset rätt rejält. När hon tog med sig loppisköpet till Antikrundan fick hon sig sitt livs överraskning.


Egentligen kostade vaserna 66 kronor styck på loppisen. På tok för mycket, tyckte kunden som prutade ner priset till 13 kronor styck. 

När hon kom hem så övervägde hon att slänga vaserna, men bestämde sig till slut för att lära sig lite mer om vaserna och dess historia. Något som visade sig vara ett smart drag.

Kvinnan fick sig en riktig överraskning i brittiska antikrundan. Bildkälla: BBC

Kvinnan tog med sig vaserna till torget Ebrington i Derry, Norra Irland. Där var nämligen Antikrundan på besök för att värdera människors fynd i den engelska versionen av Antikrundan som sänds på BBC.

John Sandon är expert på porslin och glas, och har synts i engelska Antikrundan sedan 1985. Det var han som fick äran att ta sig en närmare titt på de tulpanutsmyckade vaserna med guldkanter. 

John Sandon har varit expert i engelska Antikrundan sedan 1985. Här syns han inspektera ett föremål i programmet år 2006. Bildkälla: Stella Pictures.

– Bara en av vaserna är värd 13 000 kronor, så det var väl spenderade 26 kronor, säger John Sandon efter att ha undersökt vaserna.

– Oj, jag som hade tänkt att slänga dom, säger kvinnan chockat i programmet.

Vaserna från Belleek visade sig vara ett riktigt fynd. Bildkälla: BBC

Det visade sig att vaserna från 1970 är från den irländska porslinstillverkaren Belleek, som har ett högt anseende i samlarkretsar, förklarade Sandon enligt brittiska Independent.

Snacka om fynd!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!