Lucas Eriksson, 25, ska öppna café med flickvännen.
Lucas Eriksson, 25, ska öppna café med flickvännen. - Foto: Gabriel Liljevall/TV4 och Skärmavbild/TV4/Sveriges mästerkock

Sveriges mästerkock-Lucas glädjebesked med flickvännen

Lucas Eriksson tävlar i "Sveriges mästerkock" på TV4 och har kommit att bli en riktig tittarfavorit. Nu delar tv-profilen med sig av ett riktigt glädjebesked.


En ny säsong av "Sveriges mästerkock" är i full gång i TV4 och i vanlig ordning bjuds det på matlagning under tidspress och spännande elimineringstävlingar.

Avgörande för att stanna kvar i tävlingen är den dom som juryn – bestående av Mischa Billing, Tom Sjöstedt och Tommy Myllymäki – och en som fått en hel del beröm från den eminenta trion under säsongen är 25-årige Lucas Eriksson

Och amatörkocken, som till vardags är lastbilsbyggare och styckare, kommer faktiskt från en familj med intresse för det kulinariska. 

Lucas ärliga ord om tiden i Sveriges mästerkock 2024: "Värdelöst"

"Sveriges mästerkock"-Lucas öppnar café med flickvännen

Enligt Dagens Vimmbery driver nämligen Lucas Erikssons familj konditori i Gullringen norr om Vimmerby. Där jobbar också "Sveriges mästerkock"-deltagaren deltid. Men snart väntar nya spännande äventyr.

Tillsammans med flickvännen tillika sambon Felicia Sandeen och svärföräldrarna ska Lucas öppna ett café i Oskarshamn. Caféet, som ska ha öppet i åtta veckor från och med juni, slår upp portarna i samarbete med just Lucas familjs konditori och ska heta "Fridens". 

– Uttrycket ”fridens” kommer från Åsa-Nisse som säger ”fridens liljor”. Tanken är att jag kommer jobba i caféet tillsammans med min sambo, svärmor och svärfar. Svärmor har under lång tid haft en dröm om att jobba på ett café. Nu dök det här tillfället upp med att ta över lokalerna. Med tanke på att vi kommer få varor från morsans och syrrans café i Gullringen ser vi det som ett guldläge för att vidga vyerna med deras produkter, säger Lucas till Dagens Vimmerby

Läs fler artiklar om Sveriges mästerkock 2024 här:

Hen tjänar mest i "Sveriges mästerkock"-juryn på TV4

Sveriges mästerkock 2024: Deltagare i nya säsongen

TV4:s chockbesked om Efter stängning 2024

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!