Bachelorette 2024
Bachelorette 2024. - Foto: Instagram/praktikantmalin/TV4

Därför bröt programledaren inspelningen av Bachelorette

I "Killarna avslöjar allt" tar Malin upp problematiken kring att män pratar om kvinnors kroppar på ett sexualiserande sätt. Det blir en het diskussion, men hon får inget direkt gensvar eller förståelse från killarna.


Äntligen rullar BacheloretteTV4 igen där Edvin Törnblom gör premiär som programledare. I årets upplaga får vi följa när ett tjugotal killar försöker vinna Sonja Livboms hjärta. Tidigare har Malin Stenbäck programlett Bachelor och Bachelorette, men på grund av sin graviditet tog Edvin över stafettpinnen. 

Däremot får vi som tittare ett glatt återseende av den tidigare programledaren i Killarna avslöjar allt, som är en talkshow där killarna från programmet diskuterar årets säsong. Det är ett program där Malin Stenbäck vrider och vänder på allt det där som killarna sagt när de tror att kamerorna tagit en siesta – fast i själva verket har de fångat upp, ja, exakt allt. 

Malin Stenbäck och Amir Ibrahim i "Killarna avslöjar allt". Bildkälla: TV4

Bachelorette-deltagare kommenterade medarbetares bröst

Det första avsnittet av Bachelorette bjöd på dragshow, där några av killarna fick prova på att uppträda. Amir Ibrahim var den kille som fick lämna Bachelorette efter första roscermonin och Malin undrar hur det egentligen kommer sig, något som han menar var ett missförstånd. Han förklarar att Sonja trodde att han släppte en otrevlig kommentar under dragshowen, men att det i själva verket inte var han som sa den. 

Efter att ha sett det första avsnittet av Bachelorette får man en bild av att Amir kommenterar killarna som fick prova på att göra dragshow, vilket bara i sig är osmakligt. Men under "Killarna avslöjar allt" kommer det fram att Amir dessutom kommenterat en kvinnas bröst, som arbetar i produktionen.

Till Veckorevyn säger Malin att hon blev besviken när hon såg klippet med kommentarerna för första gången och att hon är besviken på att det fortfarande blir såhär med killar i grupp.

Amir Ibrahim i "Killarna avslöjar allt". Bildkälla: TV4

Malin ryter ifrån: "Jag hade bett dig hålla käften"

Årets bachelorette Sonja uppfattade situationen som att Amir sagt olämpliga kommentarer om killarna som medverkade i dragshowen. Hon hade svårt att förstå vad Amir menade med kommentarerna som fälldes, likaså Malin. Men det är inte endast de kommentarerna som Malin syftar på, utan också de sexualiserande kommentarerna om en kvinnas kropp i produktionsteamet. 

Ett klipp från inspelningen spelas upp i "Killarna avslöjar allt" där man klart och tydligt får se vad Amir säger:

"Vilka jävla tuttar hon hade då, what the fuck mannen. Anton! Anton, Anton? Såg du hon (crew) som gick eller? Såg du hon som gick eller? Vilka vattenmeloner!"

"Man fick bara ha med sig 40 kilo hit mannen. Vad var det där? Kolla det där är 60 alltså. Övervikt mannen, hon betalade mycket för att komma hit alltså. Skål på det grabbar!"

– Det kastades ut lite kommentarer, men det var inget illa menat. Sedan att hon (Sonja) hakat upp sig på det, det var mer att vi hypade upp liksom. Vi hypade upp dem som ställde upp och gjorde dragshowen, säger Amir.

– Ni skrattar ändå. Jag sitter i ett rum med 20 killar, ingen av er tycker att det här känns osoft? Tycker ni att det är helt oproblematiskt?, frågar Malin killarna i studion. 

Amir menar att den enda som stört sig på situationen är Sonja. Han säger att han bara var ärlig och att det var en rolig grej.

– Jag är kvinna, jag stör mig också. Om vi förflyttar oss från dragshowen, så som du uttrycker dig om en av mina kollegor? Du sitter och pratar om en tjej i produktionen och hennes storlek på brösten, att hon har rest till Mexico med övervikt? Att du aldrig sett något så stort? Hur känns det för dig när du ser det här? Dragen hade inte ens kommit ut på scenen när du sa det här, säger Malin.

Ändå får hon ingen förståelse som gensvar.

Malin avslutar med att konstatera "om du hade pratat så där om min kropp eller om någon jag känner så hade jag bett dig att hålla käften för du har ingenting med det att göra".

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!