Robinson 2024
Anders Lundin bevittnade den råa tävlingen. - Foto: TV4

Tävlingen i Robinson slutade i fiasko – det hände egentligen

Det var under onsdagens avsnitt som den fruktade löpartävlingen gick av stapeln i Robinson 2024. Men både tittare och deltagare fick sig en chock då tävligen fick sig ett abrupt slut.


Robinson 2024 rullar på för fullt och i skrivande stund sänds programmet för tredje veckan i rad. 

Deltagarna på ön är inne på dag 12 och utöver sol, insekter, pakter och bråk har hungern kommit att bli deras största fiende. 

Kemo Samateh skickas ut från Robinson 2024 – råkade försäga sig

– Vi måste ha mat nu. Det enda man gör är att fantisera om mat då man är så utsvulten. Kommer det en tävling där vi kan vinna mat så måste vi köra så hårt vi kan. Alla behöver mat, sa Hanna Danemyr. 

Till en början var lagen indelade efter kön – alltså killarna mot tjejerna. Men under veckan har deltagarna delats upp i nya lag. Detta efter en förhandling mellan Marcus Håkanson och Charlotta Hedlund

Marcus och Charlotta var de som skickades till förhandling. Bildkälla: TV4

Marcus har efter förhandlingen hyllats av tittarna då han lyckades manipulera Charlotta på ett sätt där hon trodde att hon fick de lagmedlemmar hon ville. Men i själva verket så flytta Marcus över alla han ville ha till sitt eget lag. 

Lagen skulle sedan mötas i sin första tävling. Där kan man säga att det syntes tydligt vem som hade valt lagkamrater med laganda. 

Och ja, det var inte helt otippat Marcus med lag syd.

Robinson 2024: Tävligen avslutades snabbt 

Den fruktade tävlingen i kvällens program går ut på att varje lag ska kedjas fast vid varandra till en enda enhet. De ska sedan springa runt i en cirkel med vikter på axlarna. Detta tills ett av lagen hinner ikapp det andra. 

Men det gäller att alla ska orka med. Då man är fastkedjade vid varandra så möter man snabbt på problem om någon ramlar någonting som varje år slutligen sker. 

Tävling i Robinson 2024. Bildkälla: TV4

Den första att ramla blev Alma Skoog. Men då lagkamraterna var så pass snabba att hjälpa henne att koppla loss sig så kunde de snabbt fortsätta vidare för att komma närmare det andra laget. 

Det som sedan hände var att Lars Koefoed i lag nord ramlade. 

Det ser då ut som att det är han som "förstör för laget helt". Men det som både tittare och andra deltagare reagerat på är att det egentligen bara hade varit att koppla bort Lars och tagit hans vikter – för att sedan springa vidare. 

– Charlotta och Fredrik var ju för upptagna med att skita i alla andra och bara köra sitt eget race, sa Olivia Lindegren.

Sekunden då lag nord fick tag på lag syd. Bildkälla: TV4

Det som hände var att Lars flertalet gånger sjönk ned i leran vilket gjorde det omöjligt för honom att ta sig upp medan de andra fortsatte att springa. 

– Jag hade kanske velat att de andra backade lite så man kunde få fotfäste igen, men jag fick aldrig chansen till det då de bara sprang på, berättade Lars. 

– Ja vi kunde ju varit lite mer samspelta där. Det var svårare än man trodde att ta sig upp, sa Olivia. 

Det förlorande laget. Bildkälla: TV4

Priset för de andra?

Priset. Bildkälla: TV4

En låda med både fisk och annan mat de kunde laga en stor festmåltid av. 

Robinson sänds på TV4 Play och TV4 söndagar-torsdagar.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!