"Gift vid första ögonkastet" har dragit igång i SVT.
"Gift vid första ögonkastet" har dragit igång i SVT. - Foto: Stella Pictures och Skärmavbild/SVT/Gift vid första ögonkastet

Det får "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna inte prata om

"Gift vid första ögonkastet" 2024 är igång och deltagarna har träffats på en tjej- respektive killkväll. Men hur mycket kontakt fick egentligen de medverkande ha med varandra under inspelningarna?


Det var år 2014 som "Gift vid första ögonkastet", som är baserat på det danska "Gift Ved Første Blik", hade premiär i SVT. 

Upplägget är enkelt: programmets experter matchar ihop åtta främlingar till att bli fyra par, vilka ska gifta sig i samband med att de ser varandra för första gången. Därefter följer fem veckor där de äkta makarna ska lära känna varandra, leva vardagsliv ihop och sedermera besluta sig för huruvida de fortsatt vill vara gifta eller ej.

Ändringen i SVT:s "Gift vid första ögonkastet" 2024

Paren har bildats i Gift vid första ögonkastet 2024

Nu är programmet inne på sin tionde säsong och fyra par har, redan i premiäravsnittet, bildats. Så här ser konstellationerna ut:

  • Anastasia Exner och Torsten Malmgård
  • Rosanna Segerstedt och Christoffer Sundén
  • Emmy Johansson och Mattias Cedergren
  • Linnea Alsberg och Jimmi Nordqvist

Gift vid första ögonkastet 2024: Deltagarnas Instagram-konton

Deltagarna fick träffas på tjej- och killkväll

I premiäravsnittet, där tittarna bland annat fick bekanta sig med den nya experten Hana Jamali, bjöds det på ett helt nytt inslag.

Deltagarna på tjej- respektive killsidan fick nämligen träffa varandra innan den stora bröllopsdagen.

– Det här tror vi är betydelsefullt för de är verkligen nervösa och det kan hjälpa att få träffa andra som är i precis samma situation och lufta rädslor och farhågor men också förhoppningar, säger experten Maria Farm i SVT-programmet.

Kalle Norwald hoppar av ”Gift vid första ögonkastet”

Experterna i "Gift vid första ögonkastet" 2024. Foto: Ulrika Malm/SVT

Gift vid första ögonkastet-produktionen om deltagarnas kontakt

Tjejerna och killarna får med andra ord chansen att lära känna varandra, redan innan den omtalade "parhelgen" när alla par möts.

Men hur mycket kontakt får deltagarna egentligen ha med varandra under inspelningarna, utanför parkonstellationerna? Nyheter24 frågade produktionen. 

– Det har vi ingen åsikt om. De får ha så mycket kontakt de vill, säger Kristin Bleckberg som är projektledare för programmet, men tillägger:

– Dock ber vi dem att inte avslöja några detaljer kring sin relation för varandra då vi gärna vill fånga dessa eventuella konversationer om sina relationer de gånger de möts.

Gift vid första ögonkastet 2024: Deltagare i nya säsongen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!