Eurovision Song Contest
Bildkälla: Martin Meissner/AP/Facebook/Keren Peles

Israelisk låtskrivare anklagas ha diskvalificerat Joost Klein

Under Eurovision-veckan anmäldes Nederländernas artist Joost Klein för olaga hot och stoppades från att medverka i finalen. Nu strömmar hat och hot in på den israeliska låtskivaren Keren Peles sociala medier, som anklagas ligga bakom Joost Kleins diskvalifikation från finalen.


Nederländernas artist Joost Klein i Eurovision Song Contest anmäldes för olaga hot under Eurovision-veckan. Han stoppades från att medverka i finalen och flera medier menar att det rör sig om en incident med en fotograf i samband med torsdagens semifinal.

– Han hördes på plats men blev inte frihetsberövad. Målsägande och vittnen blev också hörda på plats, har Emil Andersson sagt, chef för utredningsjouren i Malmö

Nu anklagas en av de israeliska låtskrivarna, till Eden Golans låt "Hurricane", ligga bakom anmälan och diskvalifikationen. 

Utredare i Joost Klein-fallet: "Räknar med åtal"

Joost Klein skulle ha representerat Nederländerna i finalen av "Eurovision Song Contest". Jessica Gow/TT

Så blev årets Eurovision en kaostävling

Keren Peles: "Aldrig upplevt något liknande"

Nu är många nederländska Eurovisionfans helt övertygade om att Keren Peles, 45, ska vara den kvinnliga målsägaren med kameran, som ska ha blivit attackerad av Joost Klein, något som Expressen har rapporterat om.

Keren Peles ingick i Israels Eurovision-delegation. Nu har den israeliska låtskrivaren, artisten och pianisten Peles fått dödshot på sociala medier.

– Jag har aldrig upplevt något liknande. Jag har fått dödshot, jag har fått chockerande texter om att de vet var jag bor och uppträder. Jag är inte rädd, säger hon i en tv-intervju i Israels Kanal 12, enligt den israeliska nyhetssajten Ice. 

Keren Peles förklarar vidare att hat och hot har kommit sedan hon ”felaktigt anklagats för diskvalificeringen av den nederländske representanten”.

Keren Peles anklagas vara kvinnan som blev attackerad av Joost Klein, som nu Bildkälla: Facebook/Keren Peles

Tv-toppen: Flest ville se Eurovision

"Förstörde årets Eurovision"

Efter lördagens final har många nederländska fans fyllt Keren Peles kommentarsfält på Tiktok med hat och hot. Enligt Expressen finns det över 4 000 kommentarer på Tiktok-sidan.

Bakgrunden till spekulationerna ska vara att hon filmade Joost Klein och andra länders artister bakom scenen, vilket väckte irritation hos Klein. Peles la sedan ut filmerna på Instagram, där hon har cirka 360 000 följare.

”På ett av klippen trollade Keren Peles den nederländske representanten Joost Klein … och 'filmade' det israeliska teamet men fångade i själva verket honom med kameran”, skriver den israeliska nyhetssajten Mako

”Den nederländske representanten tycker inte om oss och begärde att vi inte skulle filma honom. Jag respekterade hans önskemål och filmade vår trevlige dansare”, skriver hon själv på Instagram.

"Du fortsatte bara att filma Joost kontinuerligt trots att du uttryckligen blivit tillsagd att sluta för att han inte ville bli filmad. Då blir Joost arg, och du gör en anmälan och säger att du känner dig hotad? Du ville bara ha honom ut ur Song Contest. Är du stolt över dig själv nu?", skriver en irriterad person på Peles Instagram. 

"Du förstörde årets Eurovision", skriver en annan. 

Hittills finns det ingenting som tyder på att Keren Peles har anmält Joost Klein. Det ska vara en kvinnlig medarbetare i tv-produktionen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!