I 24 år har man kunnat se Ernst i TV-tablån.
Ernst Kirchsteiger är mest känd för programmen Sommar med Ernst och Jul med Ernst. - Foto: Henrik Montgomery/TT & Fredrik Sandberg/TT

Därför saknas "Sommar med Ernst" i tablån

I 24 år har Ernst prytt tablån i SVT och TV4 med matlagning, pyssel och piff från olika sommartorp och julstugor. Men i år saknas populära "Sommar med Ernst" i tv-tablån.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Ernst Kirchsteiger slog igenom år 2000 med SVT:s "Sommartorpet" som det totalt blev sju säsonger av innan han gick över till TV4. Där gjorde han till en början auktionsprogrammet Första, andra, tredje. Han har dessutom tagit sig an det prestigefyllda uppdraget som julvärd i både SVT och TV4. 

LÄS MER: Detaljen avgjorde Sveriges mästerkock VIP

Sedan 2008 har han gjort över tio säsonger av inredning- och livsstilsprogrammen "Jul med Ernst" och "Sommar med Ernst" vilka har varit mycket uppskattade hos publiken. Det har han själv märkt av.

Ernst Kirchsteiger är idag 66 år. Foto: Claudio Bresciani/TT

– Ja, jag har hållit på i 24 år nu, och möter ibland unga människor som säger att det är så mysigt med mig för jag har alltid funnits. De har sett mig på tv sen de var jättesmå. Det finns något med den kontinuiteten, och att jag fortsätter att berätta mina historier. I en värld av Tiktok-klipp kan det vara skönt med någon som är konsekvent, har han sagt till Expressen 2023.

LÄS MERTV4-Sorayas video på sonen skapar starka reaktioner

Men för de som har längtat efter att se "Sommar med Ernst" i år kommer tyvärr dystra nyheter. Det blir nämligen inget "Sommar med Ernst i år".  

Nytt innehåll

Om du kommer sakna Ernst i tv-rutan i sommar får du ha tålamod. Enligt TV4s presstjänst ska Ernst ha fullt upp med att spela in ett nytt tv-program som kommer dröja ett tag innan publiken får se. 

"Nytt innehåll med Ernst spelas in just nu, men kommer sändas längre fram. Det ser vi fram mot att berätta mer om”, skriver kanalens pressavdelning till Femina.

MISSA INTE: 

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

Anna Hedenmo lämnar SVT – byter kanal

TV4
/