Lördag 16 Okt
Stockholm

12 000 spyr galla över Petra Mede på nätet

En bakfylla är roligare än Pera Mede finns på facebook.
1 av 4
En bakfylla är roligare än Pera Mede finns på facebook. Foto: Faksimil
Näthatet visar inga gränser. Nu är siktet inställt på Petra Mede.
2 av 4
Näthatet visar inga gränser. Nu är siktet inställt på Petra Mede. Foto: SÖREN ANDERSSON / SCANPIX
"HUR i HELVETE kan en sån subba få ett eget program?! Jag har aldrig hört någon som tycker att hon är bra!" lyder en kommentar.
3 av 4
"HUR i HELVETE kan en sån subba få ett eget program?! Jag har aldrig hört någon som tycker att hon är bra!" lyder en kommentar. Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
"Petra Mede beter sig som en jävla fjortonårig damp-unge i sin ständiga jakt på bekräftelse" lyder en annan.
4 av 4
"Petra Mede beter sig som en jävla fjortonårig damp-unge i sin ständiga jakt på bekräftelse" lyder en annan. Foto: Maja Suslin / SCANPIX

Petra Mede är en av Sveriges mest populära komiker. Men också en av de mest hatade. På nätet pågår nu en hatkampanj mot komikern. – Jag är van, säger hon om näthatet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Petra Mede har gjort en kometkarriär och har blivit en av Sverige mest populära komiker. Förra året utsågs hon till Sveriges bästa kvinnliga komiker.

Under sin karriär har hon programlett Melodifestivalen, varit med i Roast och nu även fått sitt eget teveprogram.

Tydligen för mycket för vissa. För nu sprids hatet mot Petra Mede på nätet. På facebook finns gruppen En bakfylla är roligare än Petra Mede med nästan 12 000 medlemmar.

Facebookgruppens beskrivning: Nu har den sönderspeedade och humorlösa knarkarkärringen fått en egen TV-show... Är det ens någon som tycker om henne? Ingen lär ju någonsin har särat på benen för så många som hon har gjort för att få sitt eget program... USCH! Bort med skiten!

Och de elaka kommentarerna haglar i gruppen.

hon e en jäkla sopa som har lika bra taktkänsla som en hösäck! lyder en kommentar. En annan:

Petra Mede är en störd person som inte kommer i från människoarten snarare i från dom ryggradslösa djuren som lever långt ner i marken

Och där var ingen mindre än Petra Mede, gällt skrikandes. Funderade på att ta mitt liv, skriver en tredje.

Huvudpersonen själv tar inte längre åt sig av hatkommentarer som riktas mot henne.

– I början blev jag ledsen, men nu är jag så oerhört van vid det. Det går inte att ­vara komiker och behagfull på samma gång, i alla fall inte i den komik jag gillar. Samtidigt kan jag bli lite sporrad av människor som retar sig på mig. Slätstruken och oförarglig vill jag inte vara. Det är en sorts fuck off-attityd, har hon sagt till Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela