En eventuell vinst för Team Picasso hotas av lantbrukare som inte gillar att hon vill skänka vinstpengarna till Djurens rätt.
1 av 2
En eventuell vinst för Team Picasso hotas av lantbrukare som inte gillar att hon vill skänka vinstpengarna till Djurens rätt. - Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
Lantbrukare, som skickat runt ett massmejl, uppmanar alla till att rösta på Team Moraeus istället.
2 av 2
Lantbrukare, som skickat runt ett massmejl, uppmanar alla till att rösta på Team Moraeus istället. - Foto: Maja Suslin / Scanpix

Bönder vill stoppa Marie Picasso

Lantbrukare runt om i Sverige gillar inte att Team Picasso vill skänka vinstpengarna till Djurens rätt och uppmanar nu andra bönder att rösta på Team Moraeus.


I helgen är det final i TV4:s Körslaget och som finalister står Team Picasso och Team Moraeus.

Det vinnande laget får en halv miljon kronor att skänka till välgörande ändamål.

Om Kalle Moraeus vinner kommer han att skänka pengarna till välbehövande i hans hemkommun. Marie Picasso har valt att skänka den eventuella vinsten till Djurens rätt.

Ett massmejl cirkulerar på Internet mellan lantbrukare med en uppmaning att rösta på Team Moraeus för att undvika vinst för Picassos kör.

– Vinner Picasso får Djurens rätt 500 000 kronor att förstöra för flera lantbruksdjur i Sverige och lantbrukare förstås. Jag med flera tycker att de har fått tillräckligt med uppmärksamhet och förstört alldeles för mycket redan, står det i mejlet, enligt Aftonbladet.

Marie Picasso förstår inte varför bönderna bakom mejlet inte vill hjälpa Djurens rätt.

– Jag tycker att det här är så larvigt, jag trodde till att börja med att lantbrukare var djurvänner. Jag försöker bara göra en god sak och på något konstigt sätt så blir det en negativ klang över det också, säger hon till Aftonbladet.

/
/
/
/
TV4
Senaste nytt

Richards tolkar Lou Reed på hyllningsalbum

Favoriter med blandade känslor

2 timmar sedan
Blir det en skånsk dragdrottning, norska tvillingar eller norrländsk gospel i finalen i Friends Arena? I kväll avgörs sista deltävlingen i Melodifestivalen.

Så ofta nämner Bianca Ingrosso Caia – utan att märka det som reklam

3 timmar sedan
Influencers är dåliga på att reklammärka sina kommersiella inlägg i sociala medier, visar en ny EU-granskning. Syns samma tendenser på Bianca Ingrossos Youtube, och i utsträckningen hon pratar om Caia Cosmetics utan att märka det som reklam? Vi lät AI undersöka saken – det här kom vi fram till.

Designern och modeikonen Iris Apfel är död

idag 06:18
Den excentriska textilexperten, designern och modeikonen Iris Apfel är död.

Nobelpristippad författare stämplas som "agent"

igår 21:14
Den ryska exilförfattaren Ljudmila Ulitskaja stämplas som "utländsk agent". Som skäl anger Rysslands justitiedepartement att Ulitskaja har motsatt sig kriget i Ukraina och propagerat för hbtq-relationer.

Springsteen släpper nytt samlingsalbum

igår 18:06
Amerikanen som var "född att springa" sammanfattar sin 50 år långa succékarriär genom samlingsalbumet "Best of Bruce Springsteen" som släpps 19 april, skriver Sony Music i ett pressmeddelande.