Daniel Karlsson var övertygad nazist i tonåren.
Daniel Karlsson var övertygad nazist i tonåren. - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

SVT-trollkarl var nazist

Nu trollar han för barn i SVT. Men Daniel Karlsson har ett mörkt förflutet som nazist.– Jag var dum i huvudet och hade blivit hjärntvättad.


I veckan tvingades succé-trollkarlen Daniel Karlsson raka av sig håret på grund av en skada. Då kom minnena tillbaka från tonåren, när han var nazist och hatade invandrare.

– Man ville vara cool och farlig. Det hade inte spelat ingen roll om jag blev hårdrockare eller gangsterrappare, bara jag tillhörde något. Att jag sedan råkade bli skinhead är en beklaglig olyckshändelse. Man blev hjärntvättad, säger han till Sydöstran.

För att komma med i gänget bytte han stil och intalade sig att han stod för samma värderingar som nazisterna. Han rakade skallen, bar kängor och bombarjacka.

– Just då tyckte jag att jag var den enda som såg ”den riktiga sanningen”. Som nybliven nazist var det spännande att titta på vapen, göra människor illa och vara kriminell. Jag kunde bli stolt över mig själv när jag läste i tidningen om ett inbrott jag själv begått. Tänkte att ”det var jag - så tuff jag är”, säger han till Sydöstran.

Det var först när Karlsson flyttade och började i ny skola som han insåg vad han gjort.

– Sakta men säkert började tankarna avta men det var ändå väldigt svårt. Först kändes det som att hela Daniel hade ryckts bort. Jag hade inte längre något mål och undrade hur jag nu skulle kunna ”hjälpa Sverige”? Helt befängt, säger han till Sydöstran.

Han väljer nu att prata om sin nazistbakgrund. För att hjälpa andra.

"Jag hoppas att alla inser att detta är något som varit, som jag inte är stolt över, men som jag inte kan förändra utan bara utnyttja för att, som sagt, hjälpa andra. Idag är mina tankar helt annorlunda. Idag vill jag sprida så mycket glädje som möjligt för alla människor med mitt trolleri och min personlighet" skriver han på sin blogg.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

igår 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.