1 av 2
- Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
2 av 2
- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Bert: Så här har de hållit på allihopa

Bert Karlsson hymlar inte om att han lagt ner stora summor pengar på att garantera Jonas Matsson en seger i Melodifestivalens webbjokertävling. Och det är han inte ensam om, menar han.


Under måndagen avslöjade skivbolagsdirektören Bert Karlsson att det går att köpa sig in i Melodifestivalen. Detta genom webbjokertävlingen - och en nätt liten summa på cirka 400 000 kronor.

Han har genom sitt bolag lagt ut 200 000 kronor för att garantera att webbjokern Jonas Matsson skulle kvalificera sig till Melodifestivalen med låten On My Own.

Så blev det också - men Matsson beslutade sig för att skriva på för skivbolaget EMI i stället. Bert vill nu att Matsson ska betala pengarna som han och andra sponsorer lagt ut - trots att artisten själv nekar till att han köpt sig in i tävlingen:

– Vi har hjälpt till med Jonas som vi trodde var vår artist. Jag vet att han kommer att få en faktura på vissa grejer. Jag vet att låtskrivaren till Jonas själv la ut 200 000 kronor, säger Karlsson till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag har aldrig varit med om ett sådant uppträdande. Det han gjorde saknar motstycke och jag har ändå hållit på i 40 år.

Matsson har själv nekat till att han skulle ha köpt sig in i tävlingen, hur ser du på det?

– Det är klart att han vet om att vi fixat en koreograf som spelat in hans video, det kan han väl för fan inte neka till.

Enligt Karlsson rör det sig om sponsorer som lagt ner stora summor pengar på att telefonrösta på Matsson på nätet i tävlingen. Varje samtal kostade 3,60 - och för att garantera en seger krävdes det alltså en hel del pengar.

Melodifestivalens projektledare Thomas Hall hävdar att tävlingens ledning inte fått in några betalningar - utan att pengarna har lagts just via telefonsamtal under röstningen.

Och Bert menar också att det inte sker någon "betalning" på det viset:

– Det får dem säkert inte, utan det är folk som får lägga pengarna, säger han till Nyheter24.

Karlsson hävdar också att han inte är ensam om att ha hjälpt en artist att köpa sig in i tävlingen.

– Så här har de hållit på allihopa. Det borde de ha vetat om. Så var det förra året också.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

1 timme sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.

Dogge stoppas från ny spelning

1 timme sedan
Ännu en festival ställer in Dogge Doggelitos medverkan, efter att han berättat om en sexupplevelse på Youtubekanalen Reallokal. Nu är det den familjevänliga Klossfestivalen på Fyrishov som avbokar artisten, skriver UNT.

Här är Beyoncés väg till countryn

3 timmar sedan
På fredag släpps "Cowboy Carter" – Beyoncés första renodlade countryskiva. Här är hennes väg till musikgenren vars utövare först ville stöta bort henne.

Lyxvilla från SVT:s “Husdrömmar” till salu – se bilderna inifrån

igår 23:32
Ausra och Patrik Drivstedts lyxvilla från SVT:s ”Husdrömmar” ligger just nu ute tillförsäljning på Hemnet. Se bilderna inifrån lyxvillan på Värmdö här.

Träföremålet som räddade Rose i "Titanic" har sålts

igår 22:42
Ett flytande träföremål spelar en avgörande roll i slutet av storfilmen "Titanic", där skådespelarna Leonardo DiCaprio och Kate Winslet i rollerna som Jack och Rose försöker att hålla sig vid liv i det iskalla vattnet.