Stockholm

"Filip & Fredrik ville betala 10 000 kronor för att få vara med"

På tisdag börjar Pluras kök.
1 av 4
På tisdag börjar Pluras kök. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Filip & Fredrik ville betala 10 000 kronor för att vara med.
2 av 4
Filip & Fredrik ville betala 10 000 kronor för att vara med. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Plura får klara sig utan Mauro Scocco.
3 av 4
Plura får klara sig utan Mauro Scocco. Foto: MIKAEL ANDERSSON / SCANPIX
Måns Herngren är bra på att laga mat enligt Plura.
4 av 4
Måns Herngren är bra på att laga mat enligt Plura. Foto: Karin Grip / SvD / SCANPIX

Kändisarna stod på kö inför Pluras kök. Parhästen Mauro Scocco dyker upp i sista avsnittet, men Plura stänger dörren för en tredje säsong.


Läs mer

På tisdag drar den andra säsongen av Pluras kök igång. Denna gången utan Mauro Scocco men som vanligt med ett gäng kända svenska artister, författare och skådespelare.

– Han orkar inte. Tror inte det är något fysiskt utan psykiskt som gjorde att han tackade nej, men han kommer vara huvudgäst i sista programmet, säger Plura Jonsson till Nyheter24.

I den första säsongen betade Plura av sin närmaste bekantskapskrets när han valde gäster till programmet. Till den andra säsongen var det enklare att hitta gäster. Kändisarna stod på rad för att få laga mat och dricka vin med den populäre sångaren.

Plura som är mycket nogrann med att det måste vara en bra blandning av gäster, har fått massor av förfrågningar från kändisar som vill vara med i programmet. Programledarduon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson erbjöd till och med pengar.

– Filip och Fredrik ville betala 10 000 kronor för att få vara med. Nu har vi med Fredrik i första programmet men det var lite svåra att få med Filip då han bor i USA.

Inför den nya säsongen är programmet flyttat till stora TV3 från lite mindre TV8. Det mesta är sig likt enligt Plura som berättar att det har vart lite rörigt att spela in.

– Det är jävligt stressigt att laga mat i teve. Man måste planera inför varje program och eftersom vi spelar in i tolv timmar så måste vi börja med förrätten redan vid klockan tre ibland. Då var det extra skönt när vi hade Måns Herngren i programmet, för han är bra på att laga mat och kunde avlasta mig.

Plura som själv inte har sett första programmet fick höra från sin fru att hon tyckte det var bättre än förra säsongen. Någon fortsättning blir det dock inte för Pluras kök.

– Jag känner mig klar med att stå och laga mat i mitt eget kök. Jag gör gärna andra program men det får bli senare för just nu har jag så mycket annat på gång.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.