- Foto: Maja Suslin/Scanpix

Kvinnoorganisation rasar mot Big Brother

På torsdagen släppte TV11 nyheten om att Basshunter, misstänkt för sexbrott i England, ska vara med i Big Brother. Nyheten fick Sveriges Kvinno- och tjejjourers riksförbund att se rött.– Det är olyckligt att man gör så här, säger ordförande Carina Olsson till Nyheter24.


På måndag går den välkände artisten Jonas "Basshunter" Altberg in i Big Brother.

När han är klar i skandalsåpan sätter han sig på planet till England där han ska upp i rätten misstänkt för två fall av sexuellt ofredade.

TV11 visste mycket väl om att Basshunter misstänks för sexbrott.

– Vi kan inte agera domstol och döma folk som inte blivit dömda för någonting. I det här fallet är det artisten Basshunter som vi bjuder in till programmet, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent för Big Brother, till Nyheter24.

Men TV11:s beslut sågas av Carina Olsson, ordförande för Sveriges Kvinno- och tjejjourers riksförbund.

–  Man ska naturligtvis inte döma någon på förhand, men det räcker inte med att gömma sig bakom detta. Frågan är mycket större än så, säger hon och fortsätter:

– Det är dessutom ett trovärdighetsproblem för TV11 när man låter misstänkta sexbrottslingar medverka. Jag vet inte, men de borde ha en värdegrund?

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför ljög Kerstin om sin ålder i Hotell romantik: "Det var synd"

Ny musik: ordfattig, arg och självcentrerad

1 timme sedan
Dagens låttexter är mer repetitiva och innehåller färre ord än förr. Dessutom är innehållet argare, visar en genomgång av 40 års musik.

Sofia Geites pik till Steffo Törnquist – beteendet i Nyhetsmorgon: “Värdelös”

1 timme sedan
Sofia Geite och Steffo Törnquist sänder ofta TV4:s “Nyhetsmorgon” tillsammans. Men ibland går inte allt som planerat…

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

2 timmar sedan
Den amerikanske skådespelaren Louis Gossett Jr är död.

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

idag 11:22
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

idag 11:04
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.