Lördag 18 Sep
Stockholm

TV11 vägrar redovisa rösterna: "Affärshemligheter"

1 av 2
2 av 2

Efter fuskanklagelserna vägrar TV11 visa röstningsresultatet. Nu svarar Big Brothers exekutive producent, Pelle Porseryd på kritiken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter att Rodney Da Silva lämnat Big Brother har arga tittare anklagat TV11 för att ha riggat röstningen. Det avfärdar Big Brothers exekutive producent, Pelle Porseryd, omedelbart och bestämt.

– Givetvis inte, säger han till Nyheter24.

Flera tittare har menat att det inte gick att ringa och rösta på Rodney under slutskedet av omröstningen. Men Pelle Porseryd säger att inga tekniska fel har upptäckts. Allt har fungerat.

– I all den teknik som rör TV11 och Big Brother har allting fungerat hundraprocentigt. Lokala operatörer kan ha haft problem, om man åker förbi radioskugga eller om radiomasten där man bor varit överbelastad, men det är inget vi kan påverka. Utifrån det vi styr över har allt fungerat som det ska.

Upprörda tittare har menat att det under flera minuter inte fungerat att rösta på Rodney medan det inte varit några problem att rösta på Madelene.

– Det får stå för dem, Jag kan bara svara för hur det ser ut från vårt perspektiv.

 

Redovisar inte

Huvudpersonen själv, Rodney Da Silva har krävt att Big Brother redovisar röstningssiffrorna. Men det kommer inte att ske enligt Porseryd.

– Inte som det ser ut i dagsläget.

Varför inte?

– Det är en policy och TV11 och TV4-gruppen har att inte redovisa affärshemligheter. Däremot har vi en notarius publicus som säkerställer att det inte pågår något fusk för att ställa utom allt tvivel att det inte pågår något fuffens.

Kommentera
Kopiera länk
Dela