Psykolog rasar mot skandalsåpan: "Det är så jävligt"

Den kända psykologen Eva Rusz rasar nu mot Kanal 5:s skandalsåpa Sol, fest & oroliga föräldrar.- Det är så jävligt och jag vet inte vad som är underhållningen i det här, säger hon till Nyheter24.


Sol, fest & oroliga föräldrar:

I sol, fest & oroliga föräldrar åker intet ont anande kompisgäng till solen för en första semester på egen hand. Men i buskarna gömmer sig deras föräldrar som ser och hör allt.

Föräldrar oroar sig alltid för sina barn. Hur ska de klara sig på egen hand? Kan de hålla ordning på pass och pengar? Smörjer de in sig mot solen? Är de rädda om varandra, äter de ordentligt och de dricker väl inte för mycket alkohol?

I det här programmet sätts förtroendet mellan och barn på prov när föräldrar tar chansen att spionera på sina barn. Hur går det med löftena om att ringa hem, inte bli för full eller att inte följa med killar hem?

Källa: Kanal5:s programbeskrivning.
 

I programmet Sol, fest & oroliga föräldrar som sänds på Kanal 5, härjar ungdomar på en semesterort med aktiviteter som supa och besöka stans strippklubb. Samtidigt sitter ungdomarnas föräldrarna och följer allt som sker framför teven.

Kanal 5 säljer in såpan som ett underhållningsprogram - men psykologen Eva Rusz anser att programmet på femman är osmakligt. Samtidigt kritiserar hon deltagarna som medverkar i programmet.

- Vad är vitsen med att ni ska blottlägga er själva på det här sättet? Varför lägger ni ut era problem på entreprenad? Finns det inga andra roliga saker ni kan roa er med istället, säger Eva Rusz som en hälsning till deltagarna.

Varför väljer deltagarna att frivilligt vara med i Sol, fest & oroliga föräldrar?

- Dom tror ju någonstans att det ska påverka dem på något positivt sätt. De tror att det ska leda någon vart, att alla ska bli rika och berömda, och att de ska ge dem någon typ av fördel.

Vad kan baksmällan efter programmet bli?

- Det visar upp sina sämsta sidor och visar svagheter i det här.  Även fast inte ungdomarna varit så jävliga så blir dom det. Teve är duktiga på att klippa och det kan bli att de känner sig lurad av produktionen - att de blivit fel gestaltad.

Eva Rusz berättar själv att det inte är någon omöjlighet att en del av deltagarna möjligtvis kan hamna hos henne eller någon annan psykolog efter programmet.

- Det är inte omöjligt, men nu tar jag inte emot så mycket mera, säger hon.

"Är freakoutteve"

Eva Rusz, som för många år sedan arbetade med Big Brother, berättar nu att det är många psykologer som tjänar storkovan på att arbeta med att ta fram karaktärerna åt kanalerna. Samtidigt pressar kanalerna psykologerna att godkänna personer som oftast inte borde vara med i programmet då de skapar "bra teve".

-  Jag tyckte att det kändes obehagligt. Jag är intresserad av att folk mår bra och det här är "freakoutteve", avslutar Eva Ruz

Nyheter24 har sökt Dan Panas på Kanal 5 för en kommentar.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Prestigefyllt EU-pris till tysk film

igår 20:46

Tummad äventyrsbok återlämnad – efter 105 år

igår 19:38
Ett exemplar av sir Walter Scotts klassiska bok "Ivanhoe" har återlämnats till ett bibliotek i Colorado. Den lånades ut 1919 men ingen förseningsavgift, som klättrat upp till motsvarande cirka 150 000 kronor, kommer att krävas in.

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

igår 16:01
Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

igår 15:47
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

igår 15:41
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

igår 15:38
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.