"Vill träffa morsor med löshår och söner som heter typ Liam"

KRÖNIKA. Nyheter24:s Quetzala Blanco om den nya tevesatsningen "Värmland forever" - och om att skratta åt och inte med.


Det har vi att se fram emot

Nyheter24 har sammanställt en lista över vad vi har att förvänta oss av "Värmland Forever":

Enligt Värmlands Folkblad kommer en del scener att spelas in på en frisörsalong i Mitticity. Kan vi vänta oss hårförlängnig eller mörkfärgat underhår? Kanske några sidecuts och ultrablekta längder? Kommer frisören vara en blandning av Tabita och Gulletussan? Jag har så många frågor!

Läs mer här.

Det är slutet av november och det är en mild vinter i år. Snön verkar helt utebli. I Karlstad av alla ställen spelas just nu realityserien "Värmland Forever" in.

– Vi tror att den här serien kommer att profilera Karlstad på ett bra sätt. Förnedrings-tv är på väg ut och det här verkar bli väldigt bra, det vi har sett, säger Mats Ahren, kultur- och fritidsdirektör, till tidningen Värmlands Folkblad.

Kanske är det så, att kyla och förnedring är på väg ut och att värmen är här för att stanna. Problemet är bara att värmen blir så förbannat långtråkig att titta på.

"Värmland Forever" beskrivs som ett svenskt "The Hills" (Ofta det kommer bli ett svenskt The Hills? Det tror jag den dagen helvetet fryser till is och jag ser änglar i arkitekturen) där tittaren får följa ett gäng värmlänningars liv under en månad.

En frisörsalong är en av huvudplatserna där serien kommer utspela sig.

Karlstads kommun tror stenhårt på serien och vill gärna att Karlstad ska verka positivt och vill att fler ska flytta dit. Så kommunen går in med 150 000 kronor för marknadsföring.

Jag förstår inte vad som ska lyftas upp i "Värmland Forever". Är det hur mysiga och goa alla värmlänningar är? Att alla har nära till skratt, fötterna på jorden, jobbar på frisörsalong, festar med måtta, lever i lyckad men modest tvåsamhet och kvinnorna blir mammor fort som fan för att de är desperata efter en identitet. Kul.

Hur bra teve kan det bli om det ska handla och skildra människor och friktionen uteblir?

"Ensam bonde söker mamma" och allt vad det heter är det absolut tråkigaste jag vet. Massa Dressman-töntar som aldrig varit hungriga och kör traktor eller vill träffa någon morsa med löshår och söner som heter typ Liam. Och nu detta "Värmland Forever" – som som bäst kanske kan bli som när Mia och Klaras Gulletussan och Tabita.

Jag är rädd för att vi kommer skratta åt och inte med. Kan inte tänka mig att enda person kommer lämna allt, boka första bästa tågbiljett till Karlstad, one way only, och aldrig mer se tillbaka.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

2 timmar sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.