James Gandolfini blev 51 år.
1 av 6
James Gandolfini blev 51 år. - Foto: Scanpix/Ap
Han är mest känd för sin insats i maffiaserien Sopranos.
2 av 6
Han är mest känd för sin insats i maffiaserien Sopranos. - Foto: Ap
För rollen som Tony Soprano har han fått tre stycken Emmys och en Golden Globe, under seriens sex säsonger.
3 av 6
För rollen som Tony Soprano har han fått tre stycken Emmys och en Golden Globe, under seriens sex säsonger. - Foto: Scanpix/Ap
Nyheten slog ned som en bomb i USA och i sociala medier har många uttryckt sin stora sorg.
4 av 6
Nyheten slog ned som en bomb i USA och i sociala medier har många uttryckt sin stora sorg. - Foto: Scanpix/Ap
"James vände mig aldrig ryggen. Han var den mest ödmjuka och talangfulla skådespelare och person jag någonsin jobbat med" sa kollegan Joseph Gannascoli efter dödsbeskedet.
5 av 6
"James vände mig aldrig ryggen. Han var den mest ödmjuka och talangfulla skådespelare och person jag någonsin jobbat med" sa kollegan Joseph Gannascoli efter dödsbeskedet. - Foto: Scanpix/Ap
Tevebolaget HBO: "Han var en speciell man, en stor talang, men viktigast av allt var han en person som behandlade alla med lika mycket respekt, oavsett deras titel eller position. Han berörde så många under åren med sin humor, sin värme och sin ödmjukhet."
6 av 6
Tevebolaget HBO: "Han var en speciell man, en stor talang, men viktigast av allt var han en person som behandlade alla med lika mycket respekt, oavsett deras titel eller position. Han berörde så många under åren med sin humor, sin värme och sin ödmjukhet." - Foto: Scanpix/Ap

Sopranosstjärnan James Gandolfini död i trolig hjärtattack

James Gandolfini, 51, har hittats död. Enligt uppgifter dog han av en hjärtattack under ett besök i Italien.


Sopranosstjärnan James Gandolfini är död.

Enligt uppgifter var han för tillfället i Italien för att delta vid en filmfestival på Sicilien. Han tros ha dött till följd av en hjärtattack, skriver ABC News.

Nyheten slog ned som en bomb i USA. Hans kollega i serien Sopranos Joseph Gannascoli, uttryckte i natt sin sorg för sin avlidne vän.

– James vände mig aldrig ryggen. Han var den mest ödmjuka och talangfulla skådespelare och person jag någonsin jobbat med, säger han till tmz.com.

– Han var en stor man och jag står för alltid i skuld till honom.


Han är mest känd för sin insats i maffiaserien Sopranos. För rollen som Tony Soprano har han fått tre stycken Emmys och en Golden Globe, under seriens sex säsonger. 

Efter nyheten om Gandolfinis död har sociala medier exploderat och många uttrycker nu sin sorg.

Tevebolaget HBO gick natten till torsdag ut med ett skriftligt meddelande:

– Han var en speciell man, en stor talang, men viktigast av allt var han en person som behandlade alla med lika mycket respekt, oavsett deras titel eller position. Han berörde så många under åren med sin humor, sin värme och sin ödmjukhet.

James Gandolfini i rollen som Tony Soprano:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

2 timmar sedan

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

3 timmar sedan
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.