Nyheter24 träffade deltagaren Dorota Bartlewska.
1 av 3
Nyheter24 träffade deltagaren Dorota Bartlewska. - Foto: Gabriella Bark
Hon berättade bland annat om sin tid i Paradise Hotel.
2 av 3
Hon berättade bland annat om sin tid i Paradise Hotel. - Foto: Gabriella Bark
Samt lär oss veta lite mer om hur hon är utanför teverutan.
3 av 3
Samt lär oss veta lite mer om hur hon är utanför teverutan. - Foto: Gabriella Bark

Dorota från Paradise Hotel: "Den negativa kritiken når mig inte"

Skitsnack, schampopranks och tantrasex. Skandalerna var många när Miss D klev in i Paradise Hotel. Men vem är hon utanför hotellet?
– Jag skulle skapa kraftiga intriger och bara genom min närvaro skapa irritation säger Dorota Bartlewska till Nyheter24.


Dorota på nätet

Vill du följa Dorota via hennes blogg?

Det kan du göra här.  

Nyheter24 träffade deltagaren Dorota Bartlewska, 21, för att se vem hon är utanför sin tevekaraktär. 

– Jag kom till Sverige som nioåring. Jag åkte från Polen och blev bosatt i Skåne. Där har jag bott tills jag för två år sedan lämnade Skåne för Stockholm, säger Dorota. 

– Jag älskar verkligen Stockholm. Men jag har verkligen fått jobba mig upp inom jobb, boende och relationer.

Jobbar med homestyling

Dorota berättar att hon just nu arbetar en del med homestyling och inredning. Hon säger att det har sin grund i hennes kreativa sida. 

– Jag är även konstnär så jag målar väldigt mycket, allt som är väldigt kreativt gillar jag. Sen har jag alltid funderat på att utbilda mig till psykolog. Det vore jättespännande. 

Hur kändes det att komma tillbaka från Paradise Hotel?

– Det har väl inte varit något annorlunda utöver att allt varit förstärkt. Om det kom fram någon på krogen eller på stan förut så kommer det typ tio stycken nu. Man känner sig lite mer eftertraktad. Det har varit roligt att haft de här "15 minutes of fame", skrattar hon. 

"Det var meningen att jag skulle vara irriterande"

Paradise Hotel är förinspelat – vilket betyder att deltagarna kan se programmet samtidigt som publiken. 

– Deltagarna har vissa roller som de tilldelats. Jag skulle skapa kraftiga intriger och bara genom min närvaro skapa irritation. Jag förväntade mig inte heller att de skulle klippa mig till någonting annat utan att jag skulle vara just irriterande. 

– I början av min vistelse skulle jag lägga all min energi på att lära tjejerna att gå på catwalk, så jag sprang omkring där i 35 graders värme, i klänning och klackskor för att jag verkligen ville hjälpa dem. Och många av dem uppskattade verkligen det , men det visade det ju så klart inte i teve, säger hon. 

Den hårda kritiken bakom ryggen

Det man har kunnat se under Dorotas avsnitt är att deltagarna kallat henne för "hal ål", "falsk" "kall" och att de "hatar henne". 

– Paradise Hotel är ett dramaprogram där alla pratar skit om alla. Men produktionen har ju valt att ta med när de snackar skit om mig på grund av att det är ganska spännande att följa händelse kring en person som är väldigt stark, svarar Dorota på frågan om påhoppen. 

"De är små människor"

En natt på hotellet blev Dorota utsatt för ett prank. När hon gått och lagt sig för att sova smög sig Jesper och Mia in på hennes rum och sprutade ned henne med schampo. "Jag kan inte ens gå och lägga mig och sova utan att få schampo i håret" sa hon gråtandes till kamerorna. 

– Händelserna omkring min roll gav ju de följderna. Jag tänkte på att det här är bara ett spel och de gör de för att de inte kan kontrollera sin alkohol. Det var inte så mycket tankar kring det. Självklart är jag människa och vill bli respekterad och få respekt som alla andra, men jag ser det som att de är små människor själva då de måste trampa ned på någon annan för att må bättre själv.

"Jag ville åka hem"

Men Dorota berättar att hon inte alls bara grät över pranket, som kamerorna visade. 

– De har klippt så att jag ska se ledsen ut över pranket, men huvudsyftet var att jag helt enkelt ville åka hem. Jag sa att de skulle stänga av kamerorna så berättade jag att jag ville åka hem då det blev för mycket kaos, så triggades det typ fram till tårar. Min roll var slutförd och jag ville helt enkelt hem.

"Vissa lyckas ju genomskåda min Miss D-roll"

På Twitter och andra sociala medier har det skrivits mycket om Paradise Hotel-deltagarna. Bland andra Dorota. Många tar henne för rollen hon spelade inne på hotellet och går till attack mot deltagaren. 

– Jag läser inte det som skrivs på nätet. Det jag läser är exempelvis när folk skickar personliga mail där de skriver att jag är en superfin tjej, grym, vacker och så vidare. Det sjuka är hur många som faktiskt lyckats genomskåda min roll som "irriterande Miss D" i Paradise. De förstår att jag inte är sådär på riktigt och i stället skriver de "jag tror faktiskt inte att du är sådär". Då känner jag "fan vad skönt", säger hon och fortsätter: 

– Den negativa kritiken når mig inte, den tar jag verkligen inte åt mig av. Men är det någon som säger att jag är grym så blir jag glad.  

Hur har din familj tacklat det här?

– Min mamma är den enda blodsläkt jag har kvar då min pappa gick bort när jag var 18 år. Men min mamma och styvpappa har alltid stöttat mig vad det än har varit. De vet vem jag är och de vet vilka förmågor jag har. De har alltid förlitat sig på min magkänsla och stöttat mina val. Oavsett om det har varit bra eller dåligt har de alltid fått mig att se det från den ljusa sidan. 

För de som inte lyckats genomskåda din roll – hur är Dorota som person?

– Dorota är väldigt social, jag tycker personligen att jag har en väldigt klar bild av verkligheten och jag är faktiskt väldigt familjär och värdesätter trygghet och värme. Jag är en människa. Jag är inte bättre än någon annan men ingen är heller bättre än mig. Självklart är jag känslig, och hård blir jag ute i krig.

Vad söker du hos en kille?

– Min drömkille är äldre än mig. Han ska ha karaktär, vara världsvan, intelligent, hans intressen ska klicka ihop med mina. Jag tycker inte utseende spelar så stor roll om han har en bra karaktär. 

Dejtar du nu?

– Jag har inte tid att träffa killar just nu, de får vänta, skrattar hon. 

"Media är media"

På nätforum som Facebook och Twitter har man sett att många anser Paradise hotel vara ett sexistiskt program som bara går ut på att ligga. Dorota menar att publiken också är en del av programmet. 

– Media är media. Och de som kollar på programmet är ju också en del av det på ett sätt. De som tittar på det och anser det som ett skitprogram är ofta samma människor som ofta finner en slags tröst i att det finns folk som ställer upp i de programmen. 

Om du fick chansen att vara med igen skulle du vara med igen?

– Ja.

Planerar att skriva en bok och att studera

Dorota planerar för tillfället att börja skriva en bok tillsammans med en vän. 

– Den kommer att handla om synen på samhället, lite relationer och blandade kunskaper som både han och jag har. Inom media har jag funderat på något eftersnack eller liknande, plus att jag bloggar på dorotas.se. Senare vill jag studera. 

Slutligen, klippet där du och Jesper har det så kallade "tantrasexet", vad hände där?

– Det var vanligt hångel och mys i sängen, det är varken sex eller inte alls sex. Utan morgonmys. Folk gillar att blossa upp saker. 

Men Dorota, modellbransch, mediebransch, funderar du aldrig på att ta ett vanligt 8-17 jobb och slippa armbågarna?

– Haha, jag är 21 år, jag har gjort en jäkla resa redan. Självklart skulle jag kunna bli typ lärare. Men jag vill smaka på varenda tårtbit i livet, jag vill veta hur allting smakar, vilken konsistens, hur länge smaken varar och så vidare. Så jag kommer att fortsätta prova nya saker så får vi se vilken bransch jag hamnar i, skrattar Dorota. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

2 timmar sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.