Måndag 27 Sep
Stockholm

TV4 avbryter samarbetet med våldsamme profilen: "Tungt"

TV4 avbryter nu samarbetet med den välkände tv-profilen som varit våldsam mot en kvinnlig kollega.
TV4 avbryter nu samarbetet med den välkände tv-profilen som varit våldsam mot en kvinnlig kollega. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den välkände TV4-profilen blev våldsam mot en kvinnlig kollega under en slutfest. Nu har kanalen bestämt sig för att inte inleda några nya samarbeten med mannen.
– Det här är ett tungt beslut, säger TV4:s programdirektör Viveka Hansson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i samband med en avslutningsfest för en produktion som en känd TV4-profil blev berusad och höjde rösten mot en kvinnlig medarbetare, samt tagit tag i hennes handleder och inlett en "brottningsmatch".

”Det stämmer att jag var otrevlig. Jag har bett om ursäkt och det gör jag gärna igen. Det var inte okej av mig och jag är ledsen för det”, har profilen skrivit i ett sms till Expressen.

När händelsen uppdagats valde TV4 att plocka bort mannen från en kommande produktion där han skulle ha varit programledare.

TV4 avslutar samarbetet med profilen

Nu har kanalen även tagit beslutet att inte längre samarbeta med den utpekade profilen.

– Vi ser allvarligt på det som skett, och kommer i nuläget inte att gå in i nya planerade produktioner med den här profilen, säger Viveka Hansson, programdirektör på TV4, till Expressen och fortsätter:

– Det här är ett tungt beslut, det handlar om en person som betett sig oacceptabelt men också är uppskattad, och tyvärr kan jag inte vara mycket mer detaljerad än så av respekt för alla inblandade.

Kommentera
Kopiera länk
Dela