Söndag 24 Okt
Stockholm

Squid Game säsong 2 – här är allt vi vet

"Squid Game" hade premiär på Netflix den 17 september i år
"Squid Game" hade premiär på Netflix den 17 september i år. Foto: Stella Pictures

Blir det en säsong 2 av Squid Game, och när kommer den i sådant fall? Här är allt vi vet om uppföljaren av Netflix-succén.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den sydkoreanska serien "Squid Game" har tagit hela världen med storm sedan världspremiären den 17 september. 

I serien får man följa huvudkaraktären Seong Gi-hun – en mycket skuldsatt man som, tillsammans med omkring 450 andra personer i samma sits, blir tillfrågade om att medverka i ett spel. 

Squid Game – ett spel på liv och död

Deltagarna vet mycket lite om premisserna innan de tackar ja, utövar att det finns stora summor pengar att vinna. Pengar som kan lösa deras skulder, vilket i Gi-huns fall är högst avgörande för hans överlevnad. 

Men snabbt inser deltagarna att spelet de gett sig in på är både sjukt, skrämmande och ute efter att döda dem.

Serien är på god väg att bli Netflix mest tittade genom tiderna, och tur är väl det. Produktionen var nämligen allt annat än gratis. Här kan du läsa mer om den svindlande totalsumman.

Foto: Netflix
Foto: Netflix

Kommer det en säsong 2 av Squid Game?

Är du en av många som sett klart seriens nio avsnitt och är nyfiken på om, och i sådant fall när det kommer en andra säsong?

Faktum är att Netflix ännu inte sagt något officiellt om huruvida det kommer en Squid Game säsong 2, eller inte.

Men i en intervju med CNN har regissören Hwang Dong-hyuk, 50, sagt att han är intresserad av att göra en till säsong, även fast skapandet av den första gjorde honom så stressad att han till och med tappade tänder.

– Att skriva, producera och regissera en serie ensam var verkligen en så stor uppgift. När jag tänker på att göra samma sak för säsong två blir jag rätt orolig. Ingenting är bekräftat just nu, men så många människor är så entusiastiska att jag verkligen funderar på det, säger han i intervjun.

När kommer Squid Game säsong 2?

Om det blir en säsong 2 av Squid Game så är det troligtvis inte förrän om ett par år. Arbetet med säsong ett började 2019 och tog två år att färdigställa. 

Förutsatt att den efterföljande säsongen tar lika lång tid att göra så bör säsong 2 av Squid Game nå streamingplattformarna tidigast 2023.

Spelare 067 spelas av tittarfavoriten Kang Sae-byoek. Foto: Stella Pictures

Vad kommer Squid Game säsong 2 handla om?

Den första säsongen av Squid Game är riktig blodig och dödar i princip alla förutom huvudkaraktären Gi-hun, inklusive tittarfavoriten Kang Sae-byoek och spelare 001 – Oh Il-nam. 

En enkel slutsats att dra är därmed att en säsong 2 av Squid Game skulle få en nästintill helt ny rollista, med nya karaktärer.

I en intervju med The Times har regissören Dong-hyuk avslöjat en tänkbar riktning för en potentiell andra säsong.

– Medan jag skrev säsong ett, tänkte jag på historier som skulle kunna vara med i säsong två om jag fick göra en – och en är Frontmannens berättelse, säger han i intervjun och fortsätter:

– Jag tror att problemet med poliskåren inte bara finns i Korea. Jag ser på utrikesnyheterna att polisen kan vara väldigt sena med att agera på saker. Att det blir fler offer och förvärrade situationer för att de är för långsamma. I säsong två kanske jag kan prata mer om det här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela