Lördag 29 Jan
Stockholm

Timbuktus miljoner – så mycket tjänar den folkkäre artisten

Artisten Jason Diakité är känd under artistnamnet Timbuktu
Artisten Jason Diakité är känd under artistnamnet Timbuktu. Foto: Claudio Bresciani/Izabelle Nordfjell/TT

Den ack så folkkäre artisten Timbuktu, vars riktiga namn är Jason Diakité, är en av kvällens gästar i säsongpremiären av På Spåret. Har du alltid undrat hur det går för honom på pengafronten? Det har Nyheter24 tagit reda på!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under hösten 2021 Jason Diakité, 46, mer känd under artistnamnet Timbuktu, tävlar SVT-långköraren På Spåret tillsammans med stjärnkocken Marcus Samuelsson, 50. 

Jason Diakité, 46, mer känd under artistnamnet Timbuktu, debuterade på den svenska musikscenen i mitten av 90-talet med rappgruppen "Excel". 

Han har med åren kommit att bli en av Sveriges absolut mest framstående artister, med hits som "Alla vill till himmelen men ingen vill dö", "Flickan och kråkan" och "The botten is nådd".

Jason Diakité och Marcus Samuelsson. Foto: Jessica Gow/TT

Om framgångarna syns på kontot? Det kan man lugnt säga.

Jason Diakités lön - så mycket tjänar artisten Timbuktu

Under inkomståret 2020 hade Jason Diakité en fastställd förvärvsinkomst på 653 600 kronor. 

Fördelat lika över årets alla månader ger det en månadslön 54 466 kronor. 

Han hade dessutom ett överskott av kapital på 57 475 kronor, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Jason Diakité driver miljonbolag

Men det slutar inte där  Jason Diakité sitter nämligen med i styrelsen i fem bolag.

De första två, Jamaji AB och Dajoja i Lund AB, bedriver verksamhet inom restaurang och bageri. Under 2020 omsatte de 8,4 miljoner respektive 50 000 kronor. 

Två andra bolag han är verksam i heter StageDip AB och SFG i Malmö AB. De omsatte inte mer än 200 000 kronor under 2020 – men ett av dem, SFG i Malmö, har totalt tillgångar på 21,9 miljoner kronor.

Det sista företaget, Mansa Musa AB, bedriver journalistisk verksamhet inom radio och tv. Det omsatte drygt 1,4 miljoner kronor under 2020, enligt uppgifter från Alla Bolag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela