Artisten Jason Diakité är känd under artistnamnet Timbuktu
Artisten Jason Diakité är känd under artistnamnet Timbuktu - Foto: Claudio Bresciani/Izabelle Nordfjell/TT

Timbuktus miljoner – så mycket tjänar den folkkäre artisten

Den ack så folkkäre artisten Timbuktu, vars riktiga namn är Jason Diakité, är en av kvällens gästar i säsongpremiären av På Spåret. Har du alltid undrat hur det går för honom på pengafronten? Det har Nyheter24 tagit reda på!


Under hösten 2021 Jason Diakité, 46, mer känd under artistnamnet Timbuktu, tävlar SVT-långköraren På Spåret tillsammans med stjärnkocken Marcus Samuelsson, 50. 

Jason Diakité, 46, mer känd under artistnamnet Timbuktu, debuterade på den svenska musikscenen i mitten av 90-talet med rappgruppen "Excel". 

Han har med åren kommit att bli en av Sveriges absolut mest framstående artister, med hits som "Alla vill till himmelen men ingen vill dö", "Flickan och kråkan" och "The botten is nådd".

Jason Diakité och Marcus Samuelsson. Foto: Jessica Gow/TT

Om framgångarna syns på kontot? Det kan man lugnt säga.

Jason Diakités lön - så mycket tjänar artisten Timbuktu

Under inkomståret 2020 hade Jason Diakité en fastställd förvärvsinkomst på 653 600 kronor. 

Fördelat lika över årets alla månader ger det en månadslön 54 466 kronor. 

Han hade dessutom ett överskott av kapital på 57 475 kronor, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Jason Diakité driver miljonbolag

Men det slutar inte där  Jason Diakité sitter nämligen med i styrelsen i fem bolag.

De första två, Jamaji AB och Dajoja i Lund AB, bedriver verksamhet inom restaurang och bageri. Under 2020 omsatte de 8,4 miljoner respektive 50 000 kronor. 

Två andra bolag han är verksam i heter StageDip AB och SFG i Malmö AB. De omsatte inte mer än 200 000 kronor under 2020 – men ett av dem, SFG i Malmö, har totalt tillgångar på 21,9 miljoner kronor.

Det sista företaget, Mansa Musa AB, bedriver journalistisk verksamhet inom radio och tv. Det omsatte drygt 1,4 miljoner kronor under 2020, enligt uppgifter från Alla Bolag.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

2 timmar sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.