Triumfs glass har blivit 2,5 deciliter mindre.
Triumfs glass har blivit 2,5 deciliter mindre. - Foto: Jonas Ekströmer/Leif R Jansson/TT

Klassiska glassen har blivit 2,5 deciliter mindre – säljs till samma pris

Under hösten har glasspaketen från Triumf krympt. Tidigare rymde en låda 2 liter gräddglass, men sedan i höstas innehåller den bara 1,75 liter. Priset är däremot detsamma.


Nyheter24 har tidigare rapporterat om att förpackningarna med GB:s Piggelin blivit mindre. Tidigare innehöll en låda av de populära isglassarna 15 pinnar – i dag bara 10. 

Här kan du läsa om Piggelinilskan bland kunderna: "Hutlöst"

Nu har krympflationen nått ännu en glass. De stora paketen med gammeldags gräddglass från Triumfglass har krympt med 2,5 deciliter. 

Tidigare innehöll förpackningarna som finns i smakerna "Laktosfri äkta vanilj", "Apelsin banan choklad", "Mandelkrokant", "Chokladkross", "Äkta vanilj" och "Krossade chokladlinser" 2 liter glass, men sedan i höstas rymmer de bara 1,75 liter.  

Då och nu. Triumfs gräddglass har blivit mindre. Foto: Privat

Triumfglass: "Vi har valt att minska förpackningarna" 

Triumfglass bekräftar krympflationen till Nyheter24, och skriver att det beror på högre råvarupriser.

"Det stämmer att vi har minskat förpackningen från 2 liter till 1,75 liter. Detta är en följd av de höjda råvarupriser som vi valt att minska förpackningen i stället för att höja priset, skriver Matilda Alenius på Triumfglass i ett mejl.

Stör du dig på förpackningar som blivit mindre? Här kan du spana in "Värstinglistan": 5 populära varor som krympt – Icafavoriten toppar.

Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!