Clean Drink grundades 2015 av Sebastian Kvissberg och Hugo Rosas.
Clean Drink grundades 2015 av Sebastian Kvissberg och Hugo Rosas. - Foto: Clean Drink

Så mycket tjänar Clean Drink-bröderna – imperiet omsätter 99 miljoner

Sebastian Kvissberg och Hugo Rosas är bröderna som ligger bakom Clean Drink. Nyheter24 har kikat närmare på hur det går för det omåttligt populära företaget och den lön som duon drar in.


Året var 2015 när Clean Drink grundades av den tidigare elitbasketspelaren Sebastian Kvissberg och den före detta storbloggaren Hugo Rosas

Sedan funktionsdrycken, som kommer i en rad olika smaker, såg dagens ljus har succén minst sagt varit ett faktum. Clean Drink har inte minst blivit en spelare att räkna med på Tiktok där följare belönats med två flak dryck om deras videos, där de visar någon av företagets produkter, får mer än 5 000 likes.

– Ungdomar i dag skapar otroligt mycket 'content'. När vi lanserade den senaste smaken fick vi in 25 000 tävlingsbidrag, en otrolig siffra utan någon som helst egentlig marknadsföringsbudget, har Sebastian Kvissberg tidigare sagt till Dagens Industri.

Svenska doldisens miljonlön – grundade Nocco och Barebells

Clean Drink omsätter mångmiljonbelopp

Under 2021 hade Clean Sverige AB en omsättning på 99,5 miljoner kronor, samtidigt som man hade en förlust på 13,5 miljoner kronor. Året därpå var ännu tuffare.

– Till 2022 fick vi vrida om det mesta men ändå tänka på att fortsätta vara ett tillväxtbolag. Vi når nu kanske 82,5 miljoner i omsättning och hoppas gå mot plus minus noll. Vi är nog inte riktigt där men hoppas kunna komma väldigt nära, sa Kvissberg till DN under våren.

Sebastian Kvissberg och Hugo Rosas löner

Men hur mycket tjänar då bröderna Sebastian Kvissberg och Hugo Rosas? Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade Kvissberg en fastställd förvärvsinkomst på 400 000 kronor under 2022. Samma år drog Rosas in 670 700 kronor samt hade ett överskott av kapital på 115 671 kronor.

Spendrup-bröderna driver miljardimperium – så mycket tjänar de