En hungrig kvinna betalade 73 000 kronor för en macka på Subway.
En hungrig kvinna betalade 73 000 kronor för en macka på Subway. - Foto: Fredrik Sandberg/TT & Charles Krupa

Kvinna åt mat på Subway – fick chocknota på 73 000: ”Vem dricksar så mycket?”

En kvinna köpte snabbmat på Subway till ett värde av 80 kronor. Istället betalade hon över 70 000 kronor efter att ha förväxlat siffrorna. Händelsen inträffade i slutet av oktober i Georgia, USA.


Den 23 oktober klev en kvinna in på en av snabbmatjätten Subways restaurang i Georgia, USA. Måltiden gick på runt 80 kronor. Restaurangbesöket skulle dock komma att bli betydligt dyrare än så. 

Då ska du ALDRIG besöka McDonald's – det här är anledningen

Åt på Subway – fick chocknota på 73 000 kronor

När hon några dagar efter besöket gick in på sitt bankkonto så märkte hon dock att kostnaden för en hel macka gick på över 73 000 kronor, något NBC News rapporterat.

– När jag tittade på kvittot tänkte jag bara: Herregud! Jag tänkte att siffrorna såg bekanta ut, de var de sista sex siffrorna i mitt mobilnummer. Vem dricksar så mycket?, berättar hon för nyhetskanalen.

Händelsen har varit en pågående process i över en månad, då restaurangen hänvisat henne till banken för att få beloppet återbetalat. Efter att banken nekat återbetalningen vände hon sig sedan återigen till Subway som godkände återbetalningen, varpå banken sedan gav henne en ”tillfällig kredit” i väntan på att restaurangen överför pengarna. 

– Du hör om detta hela tiden och att du ska använda kreditkort istället för ditt bankkort så sådana saker inte inträffar. Jag blir arg på banken, eftersom jag tänker: Hur kan de inte tro att 7 000 dollar är misstänksamt att handla för på Subway?

Med andra ord gäller det att vara uppmärksam när kortet åker fram, även på snabbmatsrestauranger.

Här börjar Pizza Hut sälja pizza toppad med ormkött: "Lite som kyckling"

/
/