Det går minst sagt bra för både Scan och vd:n.
Det går minst sagt bra för både Scan och vd:n. - Foto: Johan Nilsson/TT & Henrik Montgomery/TT

Köttimperiets saftiga miljardtillgångar – så mycket tjänar Scans vd

Livsmedelsföretaget Scan finns i tusentals butiker runt om i landet och det går att konstatera att det går bra för bolaget som omsätter miljarder. Bra går det även för Scans vd, som drar in en saftig lön från köttimperiet.


Det svenska livsmedelsföretaget Scan ägs i dag av HKScan Sweden AB, som i sin tur ägs till största del av det finska bolaget LSO Osuuskunta. 

Det var under det sena 1930-talet som Scan såg dagens ljus som varumärke och på 1970-talet blev det ett rikstäckande märke som syntes på flera håll runt om i landet.

Arla omsätter miljarder – så byggdes mjölkimperiet

Scans enorma miljardtillgångar – så mycket drar de in

I tusentals butiker runt om i landet fylls i dag hyllor och kyldiskar med allt från kött, färdiglagad mat, falukorv och inte minst de klassiska Mamma Scans köttbullar. Och det går minst sagt att säga att det går rätt hyfsat för köttimperiet Scan.

Det svenska ägarbolaget, HKScan Sweden AB, omsatte nämligen hela 8,2 miljarder kronor 2022. Under samma period redovisade de tillgångar som uppgick till den så nätta summan av 2,15 miljarder kronor, enligt Alla bolag.

Arvid Nordquist-arvtagarnas lyxliv: Paradvåningar, yachtar och miljonlöner

Doldisens miljonlön – så mycket tjänar Scans vd

Bolagets vd, som också är högsta chef för Scan i Sverige heter Lars Appelqvist. Och det går nog att benämna honom som lite av en doldis då han sitter i ägarbolagets styrelse. Men det till trots går det ingen större nöd på honom. 

För när framgångarna för företaget staplas på hög brukar allt som oftast det även spegla av sig på företagets ledare. Så även för Appelqvist som under 2022 redovisade en förvärvsinkomst på hela 4 575 100 kronor, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av. 

Detta ger honom en smått otrolig månadslön på hisnande 381 258 kronor i snitt när summan fördelas över 12 månader.

Utöver inkomsten äger han en även villa på 160 kvadratmeter och en tomt på 766 kvadratmeter som har ett uppskattat värde pål omkring 6,4 miljoner kronor.

Det går hyfsat bra för köttkungen Lars Appelqvist och Scan. Foto: Pressbild Växa


/
Senaste nytt

Tre till sjukhus efter brand i Bengtsfors

Norges kung på väg hem

Norges kung Harald, som fått en tillfällig pacemaker inopererad under en semesterresa i Malaysia, är inom kort på väg till flygplatsen på ön Langkawi, uppger norska kungahuset.

Kvinna allvarligt skadad i smitningsolycka

3 timmar sedan
En 50-årig kvinna skadades allvarligt efter att ha blivit påkörd av en bil i Hjällbo i Göteborg under lördagskvällen.

Trump vinner ytterligare delstater

idag 01:52
USA:s tidigare president Donald Trump stod som väntat segrare i Republikanernas nomineringsmöten i Idaho och Missouri.

Fler döda hittade efter rysk attack

idag 01:04
Ytterligare döda har grävts fram i rasmassorna vid ett nio våningar högt lägenhetshus som träffades av en rysk attackdrönare i hamnstaden Odessa i södra Ukraina natten till lördag.

Trump trummar vidare – vann i Missouri

igår 22:08
Donald Trump fortsätter sitt segertåg i Republikanernas primärval. USA:s tidigare president vann under lördagen Missouris primärval och ser ut att få delstatens samtliga 54 delegater till partiets konvent i juli.