1 av 2
- Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
Sonja Abrahamsson.
2 av 2
Sonja Abrahamsson.

Sonja Abrahamsson: "Töntarna i kungahuset"

KRÖNIKA. Nyheter24:s krönikör Sonja Abrahamsson om likheten mellan en Hollywoodslusk och vår egen monark.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
SONJA ABRAHAMSSON

Sonja Abrahamsson är 26 år gammal, bor i Kungälv och har två barn.

Förutom att skriva krönikor för Nyheter24 bloggar hon på hejsonja.se, twittrar som hejsonja, gör radiokrönikor för Morgonpasset Helg.

Egentligen är det redan så mycket om kungen just nu och det är så uppenbart att han måste granskas och dömas om han gjort det töntiga brott som han står anklagad för i pressen, men jag kan inte låta bli att kommentera även fast kungahuset alltid varit väldigt långt från norrland där jag är uppfödd.

Angående just hans immunitet säger Vänsterpartisten Lena Olsson till TT att ”folk tror inte att det är sant när jag berättar hur det är”. Här undrar jag vad hon menar. Vilket folk? Menar hon folket av Sudan? Chilenare? Folk i Sicilien när hon varit på semester? För alla i Sverige vet väl redan hur det ligger till?

Eller menar hon folket i regeringen? Att de har diskuterat kungen på fikarasten och de andra har sagt ”nämen klart han kommer att bli dömd” och när hon har sagt att det inte går så har de slagit sig för knäna och sagt ”nämen vad säger du Lena! ÄR DET SANT!”?

Rapporteringen kring kungen har duggat tätt och jag vet inte vad jag tycker är töntigast. Att pressen gör en stor grej om stämningen mellan kungen och Silvia, att författaren till boken är en klåpare, eller att man intervjuar och pratar med gangstrarna Webb och Sevo som säger att de bandar alla sina kriminella samtal som om det vore helt normalt.

Åh dessa töntar! Och hela den folkliga tummen upp-stämningen kring kungens sviniga beteende påminner väldigt mycket om den kring Charlie Sheen, USA:s egna lilla favoritbadboy. Det är nästan att ju mer som kommer fram om kungens liv, desto fler gör tummen upp och säger shit, vilken skön snubbe han är. Varför verkar begreppet skön snubbe nästan uteslutande innefatta män som beter sig som patrask?

Fast medan Charlie Sheen är en slusk på nedåtgående helt öppet så sker kungens sluskeri bakom stängda dörrar med en hel massa hovsekreterare och ”bästa vänner” som en mur runt hela tillställningen.

I stället för att kedjerökande och drogpåverkad säga ”Bipolar? Im biwinning” som Charlie Sheen,  säger kungen att han inte kan svara på huruvida han varit på strippklubb eftersom stripp- och porrklubb är ett så "vitt begrepp”.

Det fattas bara att kungen avsätts - och ersätts med Ashton Kutcher.

Sonja Abrahamsson.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

1 timme sedan
Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

1 timme sedan
Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.