Söndag 1 Aug
Stockholm

Ni äcklar mig båda två, Blondinbella och Katrin

Nyheter24:s Matilda Andersson.
1 av 4
Nyheter24:s Matilda Andersson. Foto: Privat
Isabella "Bondinbella" Löwengrip och Katrin Zytomierska bebisbråkar.
2 av 4
Isabella "Bondinbella" Löwengrip och Katrin Zytomierska bebisbråkar. Foto: TT Bild/Montage
Smutskastning pågår.
3 av 4
Smutskastning pågår. Foto: Faksimil Blondinbella
Från båda håll.
4 av 4
Från båda håll. Foto: Faksimil Katrin Z

Nyheter24:s Matilda Andersson om det osmakliga i att två av Sveriges största bloggare använder sina bebisar i PR-syfte.

Kommentera (39)
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Kolumn

Matilda Andersson är nyhetsreporter på Nyheter24.

Följ henne på Twitter här: @fiskberit 

Nyheter24:s Ellen Grefberg har tidigare skrivit om föräldrar som säljer ut sina barn för likes.

Det pågår ett bebisbloggbråk mellan två av Sveriges största bloggare, Katrin Zytomierska och Isabella Blondinbella Löwengrip.

Den förstnämnda publicerade en bild på sin snart tre månader gamle son, Rambo med vinkeln pung. Bilden är tagen snett underifrån med fokus på Rambos nedre delar. Varför? För att enligt egen utsago ge maken Bingo Rimér en present på parets jubileumsdag. 

"Älskling, jag vädrar Rambos stjärt hela dagarna. Han bajsar på mig, kissar på mig och kräks på mig. När han gjort det så sköljer jag av mig och handduken under kranen och sen kör vi på igen!"

Bilden i inlägget har fått Blondinbella, vars son Gillis är omkring en månad äldre än Katrins, att gå till attack i sin egen blogg där hon skriver:

"På Katrins blogg ser man Rambos pung och rumpa och jag tycker att det är hemskt att hon publicerar hans könsorgan på nätet. Man vill tro gott om alla människor men det finns äckel som tittar på den här bilden på ett annat sätt och jag vill kräkas över att det är så". 

Och så svarar Katrin

"Varför blir Blondinbella, och flera med henne, så upprörda över en bebispung? (...)

Att det finns pedofiler som runkar till min bebis pung… Alltså förlåt mig men jag tror att ni underskattar pedofilerna. Jag tror att pedofiler går igång på små söta flickor i parken som snurrar sitt hår med pekfingret. En pung har de i spegeln varje dag."

Inlägget avslutas med att Zytomierska kommenterar Blondinbellas och hennes sons utseende; "Blondinbella ser ut som en gris och hennes unge också". En mening som senare raderas.

Kära bloggerskor, ni är lika vidriga båda två. 

Låt mig förklara varför:

Ni använder båda era nyfödda söner för att främja karriären, under en vag täckmantel av att exklusivt bjuda på privatlivet.

Zytomierska genom att frekvent posta bilder på både Rambo och hans storebror Ringo samt bjuda på ingående kommentarer om de bådas hälsa, beteenden och upplevelser. Blondinbella genom att beskriva allt som rör sonen Gillis och samtidigt göra en stor affär av att inte visa ansiktet på honom. För att på så vis öka intresset och spänningen kring den lille och henne själv.

Det ni gör handlar om precis samma sak. Att nyttja ungarna för att förstärka karriären och det personliga varumärket.

Att ni nu bråkar om vad som är okej att publicera och inte, är bara en förstärkning av samma sak – att vinna klick genom att hänga ut ett litet liv på internet.

Fokusera på det ni själva gör i stället. Ni hade båda lönsamma karriärer innan ni blev mödrar. Fortsätt med det utan att låta barnen agera billig PR.

Vad tycker du, bör barnen hållas utanför det offentliga?
Tack för din röst!
Kommentera (39)
Kopiera länk
Dela