David Hellenius och Martin Björk lägg ner era osmakliga skämt

- 15/07/2015, 14:45 -
1 av 6

Ellinor Svensson / Faksimil Instagram

2 av 6

Ellinor Svensson

Hellenius slänger av sig sin badrock och visar sig i bikini i Frankrike.
3 av 6

Hellenius slänger av sig sin badrock och visar sig i bikini i Frankrike.

Faksimil / Instagram

Han går ner i poolen och låtsas som ingenting i sitt klipp.
4 av 6

Han går ner i poolen och låtsas som ingenting i sitt klipp.

Faksimil / Instagram

Martin Björk tar en nakentur.
5 av 6

Martin Björk tar en nakentur.

Faksimil / Instagram

Spritt språngande naken.
6 av 6

Spritt språngande naken.

Faksimil / Instagram

David Hellenius och Martin Björks skämt är osmakliga, skriver Nyheter24:s Emma Lindström.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

David Hellenius är på semester och badar. På sin Instagram lägger han upp en video som har spridits över nätet som en löpeld. Klädd i en svart bikini kliver han ner i poolen i Frankrike. Videon har han lagt ut med texten "I Frankrike får man vara sig själv". Reaktionerna och hyllningarna av Hellenius låter inte vänta på sig. Han kallas "skön" och "rolig".

Ursäkta mig, men jag ser inte skämtet? Jag förstår verkligen inte vad ni skrattar åt i det korta klippet.

Jag vet att ni tycker det är kul för jag har sett skämtet förut. En man klär sig i kvinnokläder och plötsligt kan ingen hålla garvet tillbaka. Ni skrattar så ni gråter åt att någon faktiskt kan bryta våra traditionella könsroller och ni tycker det är okej.

Ni tycker att det är okej eftersom det är ett skämt. Hade Hellenius faktiskt berättat att han genuint vill bära bikini tvekar jag på att kommentarsfältet fyllts av glada hejarop. Jag vill inte föreställa mig hur det hade sett ut då.

Som om det inte var nog med en medieman som vill kränka både kvinnor och transpersoner med sina skämt väljer Martin Björk att sälla sig till skaran.

Han svarar att om Hellenius får vara sig själv i Frankrike är det inget mot hur fritt och härligt allt är i Monaco. Och så lägger han upp ett klipp där han, spritt språngande naken, joggar på en vandringsled. Hans penis syns dock inte eftersom han har stoppat in den mellan benen och det ser ut som att han har en fitta i stället. Jag tror i alla fall det är det han gör.

Kommentarsfältet är lika glatt som hos Hellenius. De finns knappt något annat där än skratt och emojis som är så glada att de grinar. Två vuxna humormän skämtar med sina avklädda manskroppar med hjälp av typiskt kvinnliga attribut.

Det är ansvarslöst. Humor har betydelse när den sparkar uppåt. Martin Björk och David Hellenius humor missar det målet så grovt att de gör självmål i sina videos. Det är på transpersoner och kvinnors bekostnad de skämtar.