Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kära regeringen, jag älskar mina mentolcigg

- 07/04/2016, 18:21

Tom Jerry Boman/Jessica Gow / Jessica Gow/TT

I dag beslutade riksdagen att mentolcigaretter ska bli förbjudet i Sverige.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag vet ärligt talat inte vad som är värst, att mentolcigaretterna kommer att förbjudas eller att lagen börjar gälla på min födelsedag.

I morse när vaknade jag upp och gjorde som jag alltid gör. Jag häller upp mitt kaffe och går ut på balkongen i regnet för att röka min efterlängtade morgoncigg, mentol så klart. Jag fimpar och går in och läser nyheterna.

VAD I HELVETE ÄR DET JAG LÄSER?

Riksdagen beslutade nämligen att mentolcigaretterna ska förbjudas i Sverige.

Ursäkta mitt språk men helvete vad arg jag blev, och en aning stressad när jag inser att jag bara kommer kunna röka min underbar mentolcigg i knappt en månad till.

Allvarligt talat, att mentolciggen ska förbjuds i Sverige, dessutom på min födelsedag, får mig allvarligt talat att vilja flytta någonstans där mina mentolcigg kan följa med mig.

Vad ska man göra, jag avskyr vanliga cigg och jag vet att jag inte kommer att kunna sluta röka fram tills 20 maj. Vilket jag heller inte vill, jag tycker om att röka, jag älskar min morgoncigg och alla andra cigaretter under dagen.

Allvarligt talat. Riksdagen, anar ni inte vad ni precis gjort? – förutom att förstöra mitt liv en aning.