"Fifty shades darker" är en långtråkig komedi med mycket vaniljsex

- 17/02/2017, 09:39

Nyheter24:s krönikör Quetzala Blanco om den nya "Fifty shades darker".

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Så jag chattade med en kompis som inte fattade varför man går och ser någon av "Fifty Shades"-filmerna på bio. Hon var övertygad om att folk satt och typ...kåtade upp sig i salongen?

Det stämmer inte. Inget kunde vara mer fel.

Jag kan ju rakt av säga att "Fifty Shades Darker" kan vara den osexigaste film jag någonsin har sett. Alltså Mr Bean är i princip porrigare för han är ju tyst och det är lite...mystiskt.

I "Fifty shades darker" så ska tokpryda Anastastia Steele, som än en gång spelas av Dakota Johnson, ha lite "skinn på näsan".

Hon säger ifrån och emot och försöker leva sitt eget liv ett litet tag. Sen blir hon kåt. Gud nåde den kvinna som blir det. Alla vet ju att det betyder att hon då är dickwhipped och i princip inte får göra någonting.

Inte ha ett liv, inte ha ett jobb, helst ska hon offra hela sitt jag för att lappa ihop den sååå trasiga och kontrollerande Mr Grey.

Förutom det fiaskot – att Mr Grey är ett maktfullkomligt freak – så är deras kemi är lika med noll. Hur mycket de än knullar.

Om man gillar att glo på två personer som kör missionären i två timmar och se ungefär 40 par inzoomade spetstrosor glida av ett par kvinnolår så är det en toppenfilm. Är det BDSM-sex man är ute efter så finns det väl mer kvalificerade sidor för sånt...

Är det romantik du är sugen på så är det tyvärr iskallt på den fronten. Du kommer bli otroligt besviken. De äter en middag som ser rätt nice ut, annars är det inte mycket att skriva hem om.

Det enda som är mysigt med den här filmen är att man får glömma sitt egna vanlisliv med att diska, tvätta, städa, skratta, bråka, somna på en halv sömntablett, gå upp i ottan, somna stående i tunnelbanan och äta medhavd lunchlåda.

Sånt gör dom inte "Fifty shades darker".

Det är verkligen fina miljöer, det är lyxiga tillställningar och vinet porlar. Man kan helt enkelt drömma sig bort till lite fina klänningar, fyrverkerier och snabba bilar.

Annars är "Fifty shades darker" mest en medelmåttig romantisk komedi (?) med mycket vaniljsex.