Måndag 27 Jun
Stockholm

Jag går ut för att dansa – inte för att ligga med dig

"Jag är inte intresserad av att bli antastad bakifrån när jag dansar".
1 av 3
"Jag är inte intresserad av att bli antastad bakifrån när jag dansar". Foto: Isabelle Burlin/TT
2 av 3
Evelina Carlson
3 av 3
Evelina Carlson. Foto: Isabelle Burlin

Evelina Carlson: "Bara för att jag visar hud betyder det inte att jag automatiskt vill ligga, eller för den delen skulle vara lättfotad för det."

Kommentera (20)
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

En kväll när jag var ute med en vän kom en snubbe fram och frågade om jag hade glömt att klä på mig – för att jag var iklädd en kavaj, med endast BH under.

Senare tog han sig friheten att kalla min vän för hora – för att hon stod upp för mig, ifrågasatte honom och sa ifrån.

Jag vet inte vad han ville ha sagt med det, eller vad han förväntade sig av oss med det sagt. Men det här är vardag, varje jävla helg.

Snubbar drar slutsatser baserade på hur vi klär oss, droppar någon kommentar, oavsett om det är en komplimang eller förolämpning och bjussar på en drink – i försök att komma innanför våra underkläder. 

Och så tvingas vi utstå skällsord när vi inte är tillräckligt samarbetsvilliga – i deras mått mätt, vill tilläggas.

Varje gång vi går ut blir vi avklädda med blicken, beroende på hur mycket vi lämnar åt fantasin.

Om jag har en kort kjol eller djup V-ringning när jag går ut är det inte för någon snubbes skull eller för att sända ut signaler. Jag klär mig inte för någon annan, än mig själv.

Och ingen har rätt att anta någonting utifrån vad jag har på mig – oavsett vad jag har på mig. Det spelar ingen roll vad jag är ute efter. Det är inte relevant.  

Bara för att jag visar hud betyder det inte att jag automatiskt vill ligga, eller för den delen skulle vara lättfotad för det.

Och vill jag ligga – får jag ligga. Jag behöver inte gå ut för det. När jag går ut, går jag ut för att dansa med mina vänner. 

Så sluta kladda och närma er på dansgolvet – jag är inte intresserad av att bli antastad bakifrån när jag dansar och få en hand på vare sig bröst, lår, rumpa, eller ryggslut.

Och sluta ta för givet och förvänta er att vi ska ge någonting tillbaka för att ni bjuder oss på ett glas. Vi ska inte behöva stå i sexuell skuld, för att någon inte bara erbjuder sig – utan insisterar på att pröjsa.

Evelina Carlson

Du kan även läsa hennes blogg här

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (20)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.