Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

5 saker vi måste stå ut med på krogen – bara för att vi är tjejer

Nyheter24:s Saara Olsson skriver om fem saker man tyvärr måste stå ut med ganska ofta om man är en tjej på krogen.

Nyheter24:s Saara Olsson skriver om fem saker man tyvärr måste stå ut med ganska ofta om man är en tjej på krogen.

Privat/TT

Krönika. SAARA OLSSON | 15/09/2017 13:38

Nyheter24:s Saara Olsson skriver om fem saker man tyvärr måste stå ut med ganska ofta om man är en tjej på krogen.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Innan du börjar läsa, det gäller säkert en del män också. Men det här är min (och säkert många andra tjejers) verklighet när vi går krogen för att ha kul. Inte för att låta dig eller dina polare ta oss på röven och anta att det är helt okej.

1. Allt stirrande

På baren, på dansgolvet eller utanför krogen när man tar en cigg. Överallt, snubbar som glor på en. Det finns en män som står och slickar sig runt munnen och tror det är sexigt. Tro mig, det är det inte. Det är bara läskigt.

2. Allt tafsande 

På röven, på fiffin eller på brösten. Antingen är det på dansgolvet när ni kommer bakifrån och börjar ta på en tjej eller så är det en smäll på röven när vi ska gå ut och ta luft. Det är inte okej, när ska ni fatta det?

3. Allt antagande

Dansar du med en tjej antar du säkert att ni ska ligga, pratar hon med dig (bara för att vara trevlig!) så antar du att hon är fett intresserad av dig. Nej, en dans, en blick eller ett samtal kan vara just bara det - en dans, en blick eller ett samtal.

4. Rädslan att ta sig hem

Antingen är man rädd för att ta bussen, vänta på tunnelbanan, åka taxi själv eller för att gå hem i mörkret. Rädd för att bli överfallen eller för att möta dig och dina polare. 

5. Rädslan att bli drogad 

Det händer, allt för ofta. Jag blev själv drogad när jag var i Turkiet en gång. Jag kommer inte ens ihåg att jag lämnade min drink utan uppsyn men tydligen för någon tog sig rätten att lägga något i min drink. 

En del av er kommer kanske förstå att ni gjort fel. Men många av er kommer att förneka det, och mena att det är mig det är fel på. 

Men förhoppningsvis kanske några av er som läser det här inte slår den där bruden på som går förbi på röven bara för att imponera på polarna nästa gång.

För tro mig, att någon tar sig rätten att röra någon annans kropp, det är inte kul. Det är obehagligt och jävligt fel. Så nästa gång du är på krogen, tänk på att det skulle ha kunnat vara din syster, dotter eller kompis som fick sin kväll förstörd.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.