Nemo det är inte synd om dig – du förgrep dig på ett barn

Nyheter24:s reporter Peggy Billefält tycker inte synd om Nemo Hedén för att han blev avstängd från Facebook.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Nemo Hedén har blivit avstängd från sin Facebook för att han är dömd för sexuellt utnyttjande av barn. Och nu är det väldigt väldigt synd om honom.

För sju år sedan, när han själv var 22 år gammal, hade Nemo sex med en 14-årig flicka. Flickans pappa anmälde honom och han dömdes. Något Nemo är väldigt öppen med på sin Instagram. 

"Jag står för att jag gjorde ett väldigt klantigt och dumt misstag. Jag blev dömd för 'sexuellt utnyttjande av barn' och fick villkorlig dom.", skriver han i ett inlägg. 

Att hans "snedsteg", som han själv beskriver det, kommer med konsekvenser är inget Nemo tycker är rättvist.

"Jag är fan lite chockad just nu. Och förvirrad. Och ledsen."

Och jag känner bara: "Buhu Nemo lilla". Du utnyttjade ett barn sexuellt och konsekvensen för dig blir att du inte får använda dig av Facebook. 

Konsekvenser för offret? Det tar du inte upp en enda gång i de självömkande inläggen du sprider på de sociala medier du fortfarande får använda.

Att du idag är en person som "vuxit upp" och "sonat ditt brott" tar inte bort det faktum att du brutit mot lagen. Vill du visa att du faktiskt vuxit upp? 

Sluta tyck synd om dig själv och ta ansvar för det du har gjort. Facebook skiter fullständigt att du "var någon annan för sju år sedan" och att du behandlar andra annorlunda idag. De har en regel som gäller ALLA. 

Sluta gråt, annars hoppas jag du blir avstängd från både Instagram och Twitter också.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Efter ryska rykten: Nej, Charles är inte död

SBAB sänker bolåneräntorna

Statliga banken SBAB sänker listräntorna för bolån med 0,05 procentenheter gällande bindningstider på tre månader och ett år.

Flera brister vid utvärdering av bistånd

Gott om information om verksamheters resultat – men när det kommer till de långsiktiga effekterna brister det. Regeringens rapportering av biståndets resultat till riksdagen saknar dessutom ofta den information som riksdagen efterfrågat.

Tre till sjukhus efter gasexplosion

1 timme sedan
Tre personer vårdas på sjukhus efter en misstänkt gasexplosion på Stena Aluminium i Älmhult. Olyckan inträffade vid halv åtta-tiden under måndagskvällen, rapporterar lokala medier.

Stora problem hos Skatteverket – därför kan du inte deklarera

1 timme sedan
Sugen på att deklarera? Tyvärr får du vänta lite till.

Här är morgonens nyheter 19 mars

1 timme sedan
Här är morgonens nyheter i korthet.