Joakim och Jonna Lundell stäms nu på 400 000 kronor.
Efter hoten – nu stäms Joakim och Jonna Lundell. - Foto: Youtube/Jocke & Jonna

Efter hoten – nu stäms Joakim och Jonna Lundell

Joakim och Jonna Lundell stäms nu på 400 000 kronor av de som tidigare ägde det huset som Youtube-paret köpte för 8,7 miljoner kronor.


Det var i november förra året som Youtubeparet Joakim och Jonna Lundell slog till på sitt drömhus i Norrköping. 

Huset är hela 523 kvadratmeter och det är totalt 13 rum, flera badrum, swimmingpool och en rejäl inhängnad. Detta för att Joakim och Jonna inte ska bli trakasserade av fans som bryter sig in.

Paret betalade 8,7 miljoner kronor för huset och var överlyckliga över att äntligen bli husägare. Men lyckan blev kortvarig. Efter att de flyttat in så började de upptäcka skador och fel i huset.

Joakim och Jonna Lundells lyxhus i Norrköping. Bildkälla: Instagram/joakimlundell

Bland annat har de drabbats av en vattenläcka i tvättstugan och svartmögel i badrummet. Den kamin som finns i huset saknar även isolering – något som kan bli livsfarligt.

"Enligt vår sotare är det ett under att huset inte har börjat brinna", berättade Joakim i ett klipp på sin Youtubekanal i mars tidigare i år. 

Den som följer Joakim och Jonna på Youtube, där de har över 800 000 prenumeranter, har kunnat följa parets resa där de har försökt renovera huset. 

Att huset kom med så många skador och fel har inte bara retat upp Joakim och Jonna – utan även parets fans. 

Joakim och Jonna Lundell stäms nu på 400 000 kronor. Bildkälla: Youtube/Jocke & Jonna

Enligt en stämningsansökan som Aftonbladet har tagit del av så har fansen blivit så arga att de har hotat de tidigare husägarna. 

Joakim och Jonna stäms nu på 400 000 kronor av de tidigare husägarna, som menar att Youtubeparet köpte huset utan att ha undersökt det. 

Enligt stämningsansökan så har Lundell brutit mot ett förlikningsavtal som både han och de tidigare husägarna hade skrivit under. 

Enligt avtalet skulle Joakim och Jonna inte nämna de eventuella felen i sin Youtubekanal – och om de skulle göra det så skulle de betala 50 000 kronor per gång till de tidigare ägarna. 

Enligt de som nu har stämt Joakim och Jonna så har Youtubeparet nämnt sådana fel åtta gånger – därav summan 400 000 kronor. 

De tidigare ägarna uppger i sin stämningsansökan mot Joakim och Jonna att de har hotats av okända personer som anser att husägarna har ljugit för paret Lundell, skriver Aftonbladet. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!